Для членів наглядової ради Суспільного провели навчання корпоративного управління

Для членів наглядової ради Суспільного провели навчання корпоративного управління

13:39,
5 Березня 2021
7795

Для членів наглядової ради Суспільного провели навчання корпоративного управління

13:39,
5 Березня 2021
7795
Для членів наглядової ради Суспільного провели навчання корпоративного управління
Для членів наглядової ради Суспільного провели навчання корпоративного управління
Навчання проводили для поглиблення розуміння корпоративного управління, а також для кращого вивчення діяльності компанії.

3 та 5 березня у приміщенні Академії Суспільного мовлення Професійна асоціація корпоративного управління провела навчання «Корпоративний директор» для членів Наглядової ради Суспільного мовника.

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

Членам наглядової ради розповідали про роль корпоративного управління в компаніях, заходи з побудови ефективної моделі корпоративного управління в компанії, роль наглядової ради та її комітетів у стратегічному керівництві компанії, корпоративну безпеку, успішні приклади роботи наглядових рад українських і міжнародних компаній та інше. 

За словами голови наглядової ради Світлани Остапи, навчання корпоративного управління для членів наглядової ради першої каденції не проводили.

У 2020 році Світлана Остапа та секретар наглядової ради НСТУ та голова комітету з питань аудиту Вадим Міський пройшли подібний курс від Професійної асоціації корпоративного управління та Міжнародної фінансової корпорації й відзначили його ефективність. 

«Суспільний мовник — який створили 4 роки тому — перетворився з державної компанії одразу в акціонерне товариство, і тому це були виклики для всіх органів управління компанією: і для Наглядової ради, і для правління, для всіх. Тому важливо розуміти, яким чином налагодити відносини в керівництві компанії для того, щоб це було на користь Суспільному», — зазначила Світлана Остапа.

Наразі більшість членів наглядової ради — нові люди. Навчання проводили для поглиблення розуміння корпоративного управління, а також для кращого вивчення діяльності компанії, де головна мета не прибуток, а надання об’єктивної, збалансованої інформації та робота на благо суспільства.

«Суспільне мовлення, хоча й має особливості у своїй роботі, все ж є компанією, яка управляє портфелем різноманітних активів, оперує ресурсами та досягає певних показників у виконанні своєї місії. Успішні сталі компанії в Україні та світі використовують корпоративне управління для забезпечення сталості своєї роботи й досягнення встановлених цілей. Протягом першої каденції Наглядової ради НСТУ при ухваленні стратегічних корпоративних документів ми по крупинках збирали необхідний досвід із різних джерел, шукали успішні приклади, й аналізуючи результати роботи сьогодні — є розуміння, що кроки були правильними. Радий, що нові члени Наглядової ради не мусять починати з нуля, а можуть одразу отримати необхідний пакет знань для роботи за стандартами корпоративного управління», — пояснив Вадим Міський.

Нагадаємо, голова наглядової ради НСТУ першої каденції Світлана Остапа сказала в інтерв’ю «Детектору суспільного мовлення», що члени наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України першої каденції запланували провести навчання з корпоративного управління для своїх наступників.

Фото: Володимир Шевчук, пресслужба Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду