НСТУ виділить кошти на діяльність редакційної ради

НСТУ виділить кошти на діяльність редакційної ради

15:41,
11 Грудня 2019
2682

НСТУ виділить кошти на діяльність редакційної ради

15:41,
11 Грудня 2019
2682
НСТУ виділить кошти на діяльність редакційної ради
НСТУ виділить кошти на діяльність редакційної ради
Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ, Суспільне) Зураб Аласанія пообіцяв, що будуть виділені потрібні кошти на функціонування редакційної ради Суспільного.

Про це він сказав під час засідання наглядової ради НСТУ, на якому голова редакційної ради Ольга Вакало презентувала плани та результати роботи. 

«Ольга Вакало звернулася до правління з проханням забезпечити фінансування для проведення засідань Редакційної ради та конференцій у регіонах. Зураб Аласанія запевнив, що потрібні кошти будуть виділені», – зазначено у протоколі.

Пані Вакало розповіла на засіданні наглядової ради НСТУ, що редакційна рада ПАТ «НСТУ» була створена у листопаді 2017 року. За цей час редакційна рада розробила Редакційний статут і зміни до нього; розробила положення про діяльність (механізм та регламент). Для своєї діяльності редакційна рада виробила девіз «За творчість» – це «проти цензури і халтури». Одним із завдань редакційної ради є місія Суспільного мовлення в Україні. Але місія – не абстрактна, а конкретна, наповнена щоденними продуктивними діями комунікація зі споживачем.

За словами голови Редради, плани на 2020 рік: провести шість засідань, три – в Києві, три – у регіонах в розширеному форматі, як конференції редакційних рад; проводити роботу щодо контролю за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту; контролю за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність ПАТ «НСТУ», здійснювати іншу діяльність відповідно до своїх повноважень.

Нагадаємо, 10 травня члени редакційної ради НСТУ провели своє перше виїзне засідання в Луцьку на базі Волинської філії («UA: Волинь»). Після засідання в інтерв’ю «Детектору медіа»  Ольга Вакало розповіла, наскільки продуктивно пройшло виїзне засідання, про фінансування редради, де можна ознайомитися з їхніми документами та рішеннями, а також про те, як редрада працюватиме з філіями, щоби працівники Суспільного по всій Україні знали й дотримувалися вимог до створення та поширення інформації.

Фото: Фейсбук-сторінка Медійні проекти Ради Європи в Україні

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду