«Укртелефільм» оскаржив у Адміністративному суді Києва арешт своїх рахунків

«Укртелефільм» оскаржив у Адміністративному суді Києва арешт своїх рахунків

13:46,
6 Грудня 2019
2083

«Укртелефільм» оскаржив у Адміністративному суді Києва арешт своїх рахунків

13:46,
6 Грудня 2019
2083
«Укртелефільм» оскаржив у Адміністративному суді Києва арешт своїх рахунків
«Укртелефільм» оскаржив у Адміністративному суді Києва арешт своїх рахунків
Суд розгляне це питання 10 грудня 2019 року.

Керівництво Студії «Укртелефільм» подало позов до Адміністративного суду м. Києва, виступаючи проти арешту рахунків Дніпровською виконавчою службою.

Про це написав директор студії Тарас Аврахов на своїй сторінці у Facebook. «Оскаржили арешт Дніпровською виконавчою службою рахунку «Укртелефільму». Наступне засідання в адміністративному у вівторок але чи доживемо до позитивного результату? Сім’ї працівників «Укртелефільму» залишилися без джерел до існування, сама Студія в умовах блокади, вже найближчими днями може бути відключена від енергопостачання та припинити існування», – написав пан Аврахов.

За його словами, підставою для арешту стала заборгованість перед колишніми працівниками. «Але обставини не такі однозначні. Підприємство більш, як півтора року відверто знищують, прикриваючись переважно неправомірною заборгованістю, аби банально заробити. Частина згаданих обтяжень оскаржується, частину обтяжень можна буде оскаржити, якщо поліція таки розслідує наші подання про вчинення злочинів колишніми посадовими особами «Укртелефільму», – зазначив директор.

Тараса Аврахова також здивував факт, що рахунок «Укртелефільму» було розблоковано, коли кілька місяців тому ДВС розпочала підготовку з продажу нерухомого майна ДП «Укртелефільму». Але як тільки Держкомтелерадіо (до сфери управління якого входить це державне підприємство) оскаржив арешт майна «Укртелефільму», пресинг відновився.

«Зрозуміло, що підприємство має обтяження. Очевидно, що без зовнішнього фінансування позбутися нагромаджених роками боргів неможливо. Але знищувати підприємство, користуючись недосконалим законодавством, як це було в недалекому минулому, не перебір?», – сказав директор студії, додавши , що є рішення Верховного суду, яким Державній виконавчій службі заборонено арештовувати рахунки підприємств, з яких сплачується зарплата і податки. «Утім, що їм рішення Верховного суду! Розрахунок простий – поки ми в судах оскаржимо неправомірні кроки, підприємство загине в інтересах зацікавлених осіб», – зауважив Тарас Аврахов.

Раніше Тарас Аврахов розповів «Детектору медіа» про блокування роботи студії. ДП Студії «Укртелефільм» має перетворитися на публічне акціонерне товариство і приєднатися до ПАТ «НСТУ». Епопея з «Укртелефільмом», через саботаж якого реформа суспільного у 2015-2016 роках затрималася на рік, триває багато років. Держкомтелерадіо за останні роки змінив там кількох керівників, але жодному з них не вдалося впоратися з колективом, зі згоди якого побудовано житлові будинки на території студії і який, очевидно, очікує отримати з того зиск. Поки нікому не вдається витягти студію з боргової ями й налагодити там профільне виробництво телефільмів.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду