На «UA: Першому» залишили в ефірі «Схеми» і «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Доповнено)

На «UA: Першому» залишили в ефірі «Схеми» і «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Доповнено)

18:36,
20 Грудня 2018
3671

На «UA: Першому» залишили в ефірі «Схеми» і «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Доповнено)

18:36,
20 Грудня 2018
3671
На «UA: Першому» залишили в ефірі «Схеми» і «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Доповнено)
На «UA: Першому» залишили в ефірі «Схеми» і «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Доповнено)
20 грудня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України розглянула питання «Про особливості суспільно-політичного мовлення у виборчий період», де йшлося про вихід в ефір журналістських розслідувань.

На черговому засіданні члени наглядової ради НСТУ доручили правлінню Суспільного розробити і реалізувати низку заходів, пов’язаних з суспільно-політичним напрямом.

Зокрема, правління НСТУ отримало доручення від наглядової ради підготувати і подати план висвітлення президентських і парламентських виборів, план створення власного підрозділу журналістських розслідувань і подбати про ефективну модель співпраці з сурдоперекладачами для забезпечення перекладу всього інформаційного і загальнополітичного контенту на мову жестів. Про це сайту «Детектор медіа» сказав секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський.

На засіданні був присутній Денис Бігус, автор ідеї, редактор та ведучий програми «Наші гроші з Денисом Бігусом». За словами члена наглядової ради НСТУ Олексія Панича, Денис Бігус «пообіцяв оприлюднити нову заяву зі спростуванням своєї попередньої заяви».

Член правління НСТУ, відповідальна за юридичний та міжнародний напрям діяльності, Інна Гребенюк сказала на засіданні, що наразі триває підготовка до укладання договорів на трансляцію в ефірі Суспільного програм «Схеми» і «Наші гроші з Денисом Бігусом» на весь 2019 рік.

«Станом на вчора (19 грудня – Ред.) контракт на продовження трансляції програм "Схеми" та "Наші Гроші" на наступний рік – не був підписаний. Окрема подяка Зураб Аласанія (Zurab Alasania), який зі свого боку зробив це сьогодні (20 грудня – Ред.). За нами, звісно, затримки не буде», – написала  Наталка Седлецька на своїй сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, ввечері 19 грудня програми розслідувань «Наші гроші» та «Схеми», які виходять в ефірі «UA:Першого», зробили заяву, начебто наглядова рада НСТУ 20 грудня може прийняти рішення про зникнення з Суспільного проектів, які виробляються незалежними редакціями. Зокрема, це начебто стосується програми антикорупційних розслідувань «Наші гроші з Денисом Бігусом» і проекту «Схеми». Відповідні заяви опублікували на офіційних сторінках у Фейсбуку Bihus.info та головний редактор програми «Схеми» Наталка Седлецька. Вадим Міський пояснив, що наглядова рада не має повноважень «знімати з ефіру» конкретну програму, чи розривати з договір з її виробником — це господарська діяльність, яка повністю в руках правління.

Додамо, щоу серпні 2017 року  голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія сказав, що на Суспільному мовнику планують створити власний департамент журналістських розслідувань. «У нас великі плани щодо розслідувальних проектів. Скажу прямо, нам не подобається, як робляться розслідування в Україні, у нас є претензії. Не дуже бачу бажання з того боку реагувати на наші зауваження. Вони, звісно, не сприймають це як цензуру, й це не означає, що ми приберемо будь-яке з тих трьох проектів, що в нас виходять. Ми просто починаємо вирощувати своїх розслідувачів», – сказав  Зураб Аласанія.

За його словами, буде створено невеличкий департамент в межах суспільно-політичного мовлення. «Там просто абсолютно інша концепція. Вона знову не сподобається багатьом, але ми не хочемо розслідування щотижня, це неправильно, воно має робитися хоча би одне на місяць. Це означає, що воно має бути глибинне, й це не обов’язково тільки перші особи держави, вони такі ж, як і ми всі», – додав голова правління ПАТ «НСТУ».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду