Дослідження: фіни найбільше довіряють новинам СМ

Дослідження: фіни найбільше довіряють новинам СМ

13:48,
13 Січня 2014
2076

Дослідження: фіни найбільше довіряють новинам СМ

13:48,
13 Січня 2014
2076
Дослідження: фіни найбільше довіряють новинам СМ
Дослідження: фіни найбільше довіряють новинам СМ
Жителі Фінляндії вважають джерелами достовірної інформації в першу чергу теле- і радіоновини суспільного мовника YLE, а також новини агентства STT. Про це свідчать результати опитування понад 1000 громадян, проведене компанією TNS Gallup у грудні 2013.

Як з'ясувалося в ході опитування, що досліджувало рівень довіри громадян до різних мас-медіа, найбільше населення Фінляндії довіряє новинам телеканалу YLE, на другому місці – новинне агентство STT, і на третьому – радіоновини, трансльовані радіо YLE. Більше 80% респондентів заявили, що вважають новини, джерелом яких є ці ЗМІ, достовірними. У ході опитування учасники відповідали на питання, що стосуються 11 новинних джерел.

Найменше довіри громадяни відчувають по відношенню до новин, що публікуються у вечірніх газетах. Всього 18% з опитаних вважають інформацію, опубліковану в вечірній газеті Ilta-Sanomat , достовірною. Трохи менше, 16 %, довіряють новинам вечірньої газети Iltalehti.

Велика кількість респондентів, 74%, вважають новини телеканалу MTV гідними довіри. Головний таблоїд країни, газета Helsingin Sanomat, трохи відстає: на її частку припадає довіра 66% громадян.

Регіональні газети більшість громадян, 55%, вважають такими, що заслуговують на довіру. Чим менше муніципалітет, що видає регіональну газету, тим більше довіри відчувають громадяни по відношенню до новин, що публікуються в ній.

Джерело: YLE

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
YLE
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду