В «Європейській солідарності» закликали НСТУ проводити телеуроки для учнів. Міносвіти уже запустило такі уроки

В «Європейській солідарності» закликали НСТУ проводити телеуроки для учнів. Міносвіти уже запустило такі уроки

12:51,
21 Березня 2020
4076

В «Європейській солідарності» закликали НСТУ проводити телеуроки для учнів. Міносвіти уже запустило такі уроки

12:51,
21 Березня 2020
4076
В «Європейській солідарності» закликали НСТУ проводити телеуроки для учнів. Міносвіти уже запустило такі уроки
В «Європейській солідарності» закликали НСТУ проводити телеуроки для учнів. Міносвіти уже запустило такі уроки
Народний депутат від «Європейської Солідарності» Ростислав Павленко в своєму відеоблозі закликає Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ, Суспільне) на час карантину виділити ефір для проведення телевізійних уроків і дати дітям можливість навчатися.

Відеоблог із закликом про телеуроки опублікований на офіційнійній сторінці «Європейської солідарності» у фейсбуку.

«Вважаємо, що уряд і Міністерство освіти мають разом з НСТУ організувати і сформувати щоденну телепрограму для навчання дітей, а також провести чітку, повномаштабну інформаційну кампанію та роз’яснити батькам про час і предмети таких уроків», – сказав народний депутат.

За його словами, ці кроки забезпечать українським дітям максимально ефективне навчання у дистанційному режимі.

«Школярі мають не просто виконувати надіслане вчителем завдання, а перш за все – отримувати якісне роз’яснення навчального матеріалу», – додав він.

Ростислав Павленко зазначив, що особливо критичною є ситуація з цьогорічними випускниками, які мають готуватися до ЗНО, та ситуація в сільській місцевості, адже діджиталізація не діє, коли немає інтернету.

«Головна задача суспільного мовника – це діяльність на користь суспільства, і сьогодні найбільшою користю стане допомога школярам із навчанням і отриманням якісної освіти», – сказав пан Павленко.

Міністерство освіти і науки (МОН) запустило перші онлайн-уроки з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на своєму каналі у YouTube. Такі уроки щодня по буднях транслюють телеканали «Київ» і «Рада». Про це 19 березня у телепрограмі «Тема дня» на UA: Першому» сказала заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

За її словами, з понеділка, 23 березня, швидше за все на YouTube-каналі МОН оприлюднюватимуть онлайн-роки для учнів 5-11 класів.

«Це будуть відеоуроки з теперішніми темами відповідно до тематичного планування», – сказала Суспільному Любомира Мандзій.

Заступниця міністра освіти і науки додала, що наразі організаційні заходи щодо дистанційного навчання проводять в Офісі президента.

Також вона зазначила, що дати пробного ЗНО поки що перенесені на 4 і 11 квітня. На ці дати в МОН все готове для проведення пробного ЗНО.

Ведуча «Теми дня» Ольга Сніцарчук розповіла, що суспільний мовник Чехії ČT2 з 16 березня запровадив програму «Учителка» (UčíTelka – це гра слів чеською мовою, яку можна перекласти як телевикладачка). Цей проєкт призначений насамперед для учнів початкових класів. Його ведуть у прямому ефірі ведучі разом із дітьми. З 19 березня діти у студії перебувають у масках.

«Це додаткове дистанційне навантаження для учнів, тому що окрім цього вони мають уроки онлайн», – сказала Ольга Сніцарчук.

Нагадаємо, в Україні 12 березня уряд ухвалив рішення про запровадження карантину. Дитячі садочки, школи та університети закриті. Учителі використовують різні елементи, щоб діти не залишалися поза їхньою увагою. Це здебільшого самостійно-дистанційна форм навчання, сказала Любомира Мандзій.

Телеканал «Київ» спільно з Департамент освіти і науки Києва розпочав із 16 березня трансляцію відеоуроків, які в прямому ефірі ведуть вчителі столичних шкіл і ліцеїв. Відеоуроки виходять щодня по буднях, по три-чотири на день. Тривалість – 30 хвилин. Всього в програмі трансляцій — 12 предметів: біологія, хімія, українська мова та література, історія України, світова історія, географія, фізика, алгебра, геометрія, німецька, англійська мови. Час трансляцій: 9:30, 11:30, 13:30.

З 18 березня для підготовки учнів до ЗНО  08:00 до 09:00, а також з 18.00 до 21.00 показують щоденні трансляції онлайн-уроків на телеканалі «Рада». Їх також можна знайти на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду