Суспільне у Фейсбуку змінило лого та кавери, на черзі – зміна адрес сторінок

Суспільне у Фейсбуку змінило лого та кавери, на черзі – зміна адрес сторінок

14:56,
8 Серпня 2019
6715

Суспільне у Фейсбуку змінило лого та кавери, на черзі – зміна адрес сторінок

14:56,
8 Серпня 2019
6715
Суспільне у Фейсбуку змінило лого та кавери, на черзі – зміна адрес сторінок
Суспільне у Фейсбуку змінило лого та кавери, на черзі – зміна адрес сторінок
Сторінки каналів Суспільного у фейсбуку «UA: Перший», «UA: Культура», «UA: Українське радіо», «UA: Новин», «UA: Суспільне мовлення» і Будинку звукозапису оновили візуальні елементи. Відтепер у банері чи аватарі домінує слово «Суспільне».

Таку ініціативу проявила генеральна продюсерка цифрових платформ Тетяна Кисельчук.

«Ми змінюємо лого та кавери заради просування єдиного бренду Супільного, заради впізнаваності та уніфікації. Часто люди не знають, що Українське радіо – це Супільне, що телеканал Культура – це Суспільне, що регіональні канали – це Суспільне, що Будинок звукозапису – це Суспільне, що оркестри та хори – це Суспільне, інколи навіть не знають, що UA: Перший – це Суспільне. Хоча зазвичай лише UA: Перший і вважають Суспільним», – розповіла «Детектору медіа» Тетяна Кисельчук.

Фото: Фейсбук UA: Перший

Вона зазначила, що з людьми треба комунікувати, пояснювати. Лого та кавери – це лише дрібний крок візуальної системи впізнаваності.

Фото: Фейсбук UA: Новини

Директорка департаменту зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Вікторія Сидоренко сказала сайту «Детектор медіа», що протягом найближчого часу будуть змінені адреси Фейсбук-сторінок (Page Username).  Вона наголосила, шо назви сторінок (Page Name) залишаються без змін.

Фото: Фейсбук UA: Культура

За її словами, наразі адреси сторінок у соціальних мережах Суспільного мовлення не уніфіковані.

«Ми б хотіли, аби адреси сторінок у соцмережі, як і адреси офіційних сайтів, були встановлені за єдиним принципом. Для цього ми звернулись до офісу компанії Facebook, адже це не ми самотужки замінюємо, а вони. Днями отримала позитивну відповідь від них, і процес розпочався», – сказала директорка департаменту зв'язків з громадськістю та ЗМІ.

Фото: Фейсбук UA: Українське радіо

В адресах сторінок, які в пошуковику браузера, в основі буде – suspilne. Наприклад, адресу сторінки «UA: Перший» планують змінити на suspilne.tv, філій Націоанльної суспільної телерадіокомпанії – suspilne.назва міста, корпоративні адреси сторінок будуть починатися з suspilne.media.

Фото: Фейсбук Будинок звукозапису. Українське радіо

«Такий підхід спростить пошук сторінок у Facebook для користувачів. За єдиним принципом буде легко знайти чи тегнути будь-яку нашу сторінку. Крім того, це допоможе збільшити впізнаваність усіх наших сторінок як офіційних сторінок Суспільного», – прокоментувала зміни Вікторія Сидоренко.

Фото: Фейсбук UA: Радіо Культура

Логотипи у соцмережі другого і третього каналів «Українського радіо» – радіо «Промінь» і радіо «Культура» –  теж змінено.   

Фото: Фейсбук UA: Радіо Промінь

Нагадаємо, сайт «UA: Суспільне мовлення» має адресу suspilne.media.

На початку 2019 року сайти філій НСТУ уніфікували.  Наразі нові сайти мають наступні філії НСТУ:  Львівська (lv.suspilne.media), «UA: Донбас» (dn.suspilne.media), Кіровоградська (kr.suspilne.media), Миколаївська (mk.suspilne.media), Одеська (od.suspilne.media), Сумська (sm.suspilne.media), Харківська (kh.suspilne.media), Хмельницька (km.suspilne.media), Черкаська (ck.suspilne.media), Чернівецька (cv.suspilne.media),  Вінницька (vn.suspilne.media), Волинська (vo.suspilne.media), Житомирська (zt.suspilne.media), Запорізька (zp.suspilne.media), Івано-Франківська (if.suspilne.media), Полтавська (pl.suspilne.media), Рівненська (rv.suspilne.media), Херсонська (ks.suspilne.media), Чернігівська (cn.suspilne.media), Дніпровська (dp.suspilne.media) Тернопільська (te.suspilne.media), Закарпатська (uz.suspilne.media).

У травні 2019 року Суспільний мовник запустив нову цифрову платформу «UA: Спорт» – sport.suspilne.media.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду