Лариса Мудрак: «Якщо 1 січня ми не запустимо СМ – можна підписувати свою профнездатність»

18:06,
17 Червня 2014
2289

Лариса Мудрак: «Якщо 1 січня ми не запустимо СМ – можна підписувати свою профнездатність»

18:06,
17 Червня 2014
2289
Лариса Мудрак: «Якщо 1 січня ми не запустимо СМ – можна підписувати свою профнездатність»
Під час брифінгу 17 червня заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак розповіла про кроки, які робить Нацрада у процесі впровадження суспільного мовлення.

За словами пані Мудрак, проблема втрати часу є надзвичайно актуальною:

«Якщо 1 січня ми не запустимо новітній проект суспільного мовника для України – тоді можна буде, на мою думку, всім підписувати свою професійну нездатність».

Лариса Мудрак поінформувала, що на сайті регулятора вже створено спеціальну сторінку, на якій буде відображено всі кроки регулятора для реалізації цього завдання. Тут розміщуватиметься вся необхідна інформація, резюме кандидатів у члени Наглядової ради суспільного мовника, вимоги для них, інформація про конференції, що їх організовуватиме Національна рада у процесі обрання членів наглядового органу тощо.

Наразі для головними завданнями Нацради є формування і підготовка до офіційного запуску конкурсу для кандидатів у Наглядову раду і створення правил, порядку проведення конференцій.

«Ми вважаємо, оскільки це вибори в чистому вигляді, кожен кандидат повинен написати свою програму із 3 – 4 пунктів, чому він кандидується до складу Наглядової ради», – зауважила Лариса Мудрак.

Як повідомляється на сайті Нацради, цього тижня вона у співпраці з Держкомтелерадіо й Національною телекомпанією України напрацьовує необхідні зміни до Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Наступного тижня планується робота над юридичними нормами стосовно вимог до кандидатів у Наглядову раду і порядком проведення конференцій.

Джерело: Офіційний сайт Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду