Верховна Рада не прийняла закон про суспільне мовлення

16:49,
19 Вересня 2013
2493

Верховна Рада не прийняла закон про суспільне мовлення

16:49,
19 Вересня 2013
2493
Верховна Рада не прийняла закон про суспільне мовлення
Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект №1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». За це рішення проголосувало 342 депутати. Також депутати вирішили доопрацювати цей проект за скороченою процедурою (за 5 днів).

Відправити на доопрацювання цей законопроект запропонував голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. За його інформацією, депутати від влади не планують голосувати за 80 поправок зі 108, які внесла опозиція. Таким чином, після голосування за поправки, в результаті вони можуть отримати законопроект в редакції першого читання.

«А за такий варіант опозиція голосувати не буде», – сказав Томенко.

Пропозицію Томенка підтримала Ірина Геращенко (фракція «УДАР»), Олексій Кайда (фракція «Свобода») та Микола Княжицький (фракція БЮТ-Батьківщина), які зазначили, що їхні фракції підтримують пропозицію відправити проект №1076 на повторне друге читання.

Такої ж думки і депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман, яка сказала, що треба ухвалити такий закон про громадське мовлення, який би не було соромно відправити на розгляд Президента України.

У коментарі «Телекритиці» Томенко підкреслив, що опозиція буде наполягати на врахуванні всіх принципових позицій до повторного другого читання.

Як писав сайт «Суспільне мовлення», 11 вересня члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, розглянувши поправки до другого читання, рекомендували парламенту ухвалити проект в цілому.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла за основу проекту закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
chas-z.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду