Суспільний мовник США втрачає партнерів через футбольне розслідування

15:06,
26 Серпня 2013
1639

Суспільний мовник США втрачає партнерів через футбольне розслідування

15:06,
26 Серпня 2013
1639
Суспільний мовник США втрачає партнерів через футбольне розслідування
Представники одного з найбільших спортивних телеканалів США ESPN заявили про своє рішення припинити співпрацю з суспільним мовником PBS через його документальний фільм-розслідування про травми американських футболістів.

В офіційній заяві керівництво ESPN зазначає, що рішення про розрив партнерства ґрунтується на тому, що процес створення фільму відбувається без редакційного контролю з боку суспільного мовника, внаслідок чого в ньому представлено помилкові відомості. На вимогу ESPN, їх логотип було видалено з сайтів, пов'язаних із проектом, та з самого фільму.

Фільм називається «Ліга Заперечення: мозкові травми та криза НФЛ» (League of Denial: The NFL’s Concussion Crisis) та складається з двох частин. Трансляцію заплановано на 8 і 15 жовтня 2013 в рамках програми PBS Frontline.

«Національна футбольна ліга, цей багатомільярдний комерційний джаггернаут, керує дозвіллям цілої Америки. Але НФЛ немає куди подітися, коли тисячі колишніх гравців і вчених стверджують, що Ліга приховує один факт: футболісти грають із хронічними травмами мозку. Що знає про це НФЛ і як давно вона це знає та приховує? Спеціальне розслідування Frontline розкриває приховану історію НФЛ та черепно-мозкових травм», – ідеться в анонсі до фільму.

Продюсери Frontline також опублікували на своєму сайті заяву, де зазначили, що шкодують про розрив із ESPN.

Тим часом, у New York Times вийшов матеріал, у якому з посиланням на таємне джерело повідомляється, що Національна футбольна ліга чинила тиск на спортивний канал, вимагаючи розриву контракту з PBS. ESPN та NFL заперечують це.

Джерело: Entertainment Weekly

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ESPN
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду