Громадяни готові платити за суспільне мовлення: опитування

13:24,
7 Листопада 2012
1544

Громадяни готові платити за суспільне мовлення: опитування

13:24,
7 Листопада 2012
1544
Громадяни готові платити за суспільне мовлення: опитування
ВідеоТека Детектор медіа провела опитування експертів та пересічних громадян з метою отримати відповідь на запитання: що таке суспільне мовлення, чи потрібно воно Україні, для чого його створювати, хто має його очолити, хто з Кабміну буде входити до Наглядової ради, як воно фінансуватиметься та інші.

Серед опитаних були, зокрема, юристи Дмитро Котляр, Роман Головенко, член Гуманітарної ради при президенті України Дмитро Стус, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович і телеведуча й політик Наталія Розинська. Також в опитуванні взяли участь пересічні громадяни.

Автор сюжету Олег Шинкаренко

На сьогодні існує два законопроекти щодо запровадження суспільного мовлення. В яких з них більше шансів бути втіленим у життя, говорять експерти. На їхню думку, наявні законопроекти мають декілька недоліків, серед яких майнова та фінансова залежність майбутнього суспільного мовлення від влади. Крім того, Кабінет міністрів пропонує ввести до Наглядової ради мовника трьох своїх представників, що, на думку юристів Романа Головенка та Дмитра Котляра, може суттєво вплинути на незалежність журналістів та редакторів. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду