Суспільне на трьох платформах цілу ніч вело спецефіри і продовжує це робити

Суспільне на трьох платформах цілу ніч вело спецефіри і продовжує це робити

10:06,
22 Лютого 2022
4544

Суспільне на трьох платформах цілу ніч вело спецефіри і продовжує це робити

10:06,
22 Лютого 2022
4544
Суспільне на трьох платформах цілу ніч вело спецефіри і продовжує це робити
Суспільне на трьох платформах цілу ніч вело спецефіри і продовжує це робити
Цілу ніч команди «Зворотного відліку», новин на Суспільному та «Українського радіо» працювали у прямому ефірі. На «UA: Першому» переходять у режим інформаційного каналу. На радіо прямі ефіри відтепер будуть цілодобово.

У ніч із 21 на 22 лютого телеканал «UA: Перший», фейсбук-сторінка «Суспільне Новини» та «Українське радіо» вели три прямоефірні спецефіри у зв’язку з тим, що Росія визнала окуповані території Луганської та Донецької областей «незалежними республіками».

22 лютого спецефір на «UA: Першому» розпочався о 10:00. «Спецефір на Першому розпочався о 10:00 і триватиме стільки, скільки буде необхідно», - сказав генеральний продюсер телевізійної платформи Суспільного Григорій Тичина у коментарі «Детектору медіа».

На Суспільному заявили, що через загрозу військового вторгнення Росії та надзвичайної ситуації на Донбасі вестимуть цілодобові марафони. На «UA: Першому» змінюють сітку мовлення і переходять у режим інформаційного каналу.

На «UA: Першому» нічний спецефір вела команда суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік» із Мирославою Барчук та Павлом Казаріним. За планом, програма вийшла в ефір о 21:45, де обговорювали рівень стійкості України перед лицем нової агресії Кремля. «Зворотний відлік» тривав до 23:30.

22 лютого о 02:22 «UA: Перший» транслював звернення Президента України Володимира Зеленського.

Команда «Суспільне Новини» вела спецефір на своїй сторінці у фейсбуку. У студії ньюзхаусу на Хрещатику, 26 працювали ведуча новин та «Тижня на Суспільному» Анна Чередниченко та редактор програми «Донбас. Реалії» на «Радіо Свобода» і рубрики «Листи з окупованого Донбасу» Андрій Діхтяренко.

Також у фейсбуку вели трансляцію нічного виступу Володимира Зеленського та публічне засідання Ради безпеки ООН, яке ініціювала Франція на вимогу України. Засідання транслювали мовою оригіналу без перекладу українською.

На «Українському радіо» прямоефірний марафон тривав до шостої ранку з включеннями офіційних заяв Володимира Зеленського та засідання Ради безпеки ООН. У студії працювали Наталя ЧорнаНаталя Соколенко, Роман Коляда, Юрій Табаченко і Дмитро Хоркін.

Фото з фейсбуку Романа Коляди

Ведучі спілкувалися з експертами, аналізували реакцію світу на події в Україні та заяву Володимира Путіна щодо України, стежили за публічними сторінками політиків у соцмережах. Слухачі цілу ніч писали на студійний вайбер про свої переживання, ведучі зачитували ці повідомлення у прямому ефірі.

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

Визнанню терористичних утворень передувало позачергове засідання Радбезу Росії, де було підтримано цю ініціативу. 15 лютого з відповідним закликом до Путіна виступила Держдума Росії.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії Росії на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечував участь Росії у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян Росії і місцевих сепаратистів. Також Москва видає російські паспорти місцевому населенню.

Фото: фейсбук Романа Коляди

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду