На «UA: Культурі» покажуть фільм Нарімана Алієва «Додому»

На «UA: Культурі» покажуть фільм Нарімана Алієва «Додому»

15:30,
9 Жовтня 2020
1595

На «UA: Культурі» покажуть фільм Нарімана Алієва «Додому»

15:30,
9 Жовтня 2020
1595
На «UA: Культурі» покажуть фільм Нарімана Алієва «Додому»
На «UA: Культурі» покажуть фільм Нарімана Алієва «Додому»
Це буде головна прем’єра на каналі до Дня захисника України.

14 жовтня телеканал «UA: Культура» покаже фільм Нарімана Алієва «Додому», документальні стрічки «Хрест перший. Блокпост під Волновахою», «Миротворці. У горах Сванетії», «Родинна справа» та низку інших програм.

Про це повідомила пресслжуба Суспільного.

Фільм «Додому» вийде в ефір о 20:05.

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали відомий український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв і актор Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступив Володимир Яценко («Атлантида», «Дике поле»). Фільм створено за підтримки Міністерства культури України.

У широкий український прокат драма «Додому» вийшла 7 листопада 2019 року. Стрічка отримала низку нагород і була обрана Українським оскарівським комітетом претендентом на премію «Оскар» від України, проте до шортлиста не ввійшла.

14 жовтня на каналі «UA: Культура» упродовж дня транслюватимуть тематичні фільми, програми і концерти. Серед них концерт «Вони присягнули на мир і волю», документально-ігровий фільм режисера Тараса Химича «Легіон. Хроніка Української Галицької армії», документальний фільм «Миротворці. У горах Сванетії», документальний фільм власного виробництва режисера Владислава Васильченка «Хрест перший. Блокпост під Волновахою», документальний фільм «Родинна справа» і концерт гурту Kozak System на фестивалі «Бандерштадт».

Нагадаємо,  у День захисника України телеканал «UA: Перший» транслюватиме фільми про воїнів і героїв України, літургію з нагоди Покрови, а також святкові концерти, серед яких  виступ «Океан Ельзи» на стадіоні «Олімпійський».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду