У фіналі нацвідбору на «Євробачення-2020» перемогла група Gо-A з піснею «Соловей»

У фіналі нацвідбору на «Євробачення-2020» перемогла група Gо-A з піснею «Соловей»

22:27,
22 Лютого 2020
10434

У фіналі нацвідбору на «Євробачення-2020» перемогла група Gо-A з піснею «Соловей»

22:27,
22 Лютого 2020
10434
У фіналі нацвідбору на «Євробачення-2020» перемогла група Gо-A з піснею «Соловей»
У фіналі нацвідбору на «Євробачення-2020» перемогла група Gо-A з піснею «Соловей»
Автори:
22 лютого відбувся фінал національного відбору учасника від України на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2020», на якому судді і глядачі обрали переможцем групу Gо-A з українською піснею «Соловей» (12 балів, 6 – від глядачів, 6 – від журі). Тепер Національна суспільна телерадіокомпанія України після підписання договору з групою надасть її учасникам фінансову підтримку під час підготовки номера, поїздки у Роттердам й перебування на конкурсі у травні.

Шоу в прямому ефірі транслювали два загальнонаціональні канали «UA: Перший» і СТБ.

У фіналі взяли участь шестеро виконавців Krutь із піснею «99», Jerry Heil із піснею Vegan, Gо-A з піснею «Соловей», David Axelrod із піснею Horizon, Khayat із піснею Callforlove і Tvorchi з піснею Bonfire.

Члени журі Андрій Данилко, Тіна Кароль та Віталій Дроздов дали 1 бал – Jerry Heil із піснею Vegan, 2 бали – Tvorchi з піснею Bonfire, 3 бали – David Axelrod із піснею Horizon, 4 бали – Khayat із піснею Callforlove , 5 балів –  Krutь із піснею «99» і 6 балів – Gо-A з піснею «Соловей».  

Представниця від аудиторської компанії PwC Україна Олена Волкова передала ведучому Сергію Притулі результати голосування глядачів. Вони дали 1 бал – Jerry Heil із піснею Vegan,2 бали – David Axelrod із піснею Horizon, 3 бали – Tvorchi з піснею Bonfire, 4 бали – Krutь із піснею «99», 5 балів –  Khayat із піснею Callforlove, 6 балів – Gо-A з піснею «Соловей».

Якщо два учасники нацвідбору набирають однакову кількість балів, то перевагу отримує той, за кого проголосувало більше глядачів. У результаті голосування глядачів (50%) і суддів (50%) переможцем став гурт Gо-A з піснею «Соловей».

Солістка гурту Gо-A Катерина Павленко співає автентичним вокалом. Вона сказала у фіналі, що хотіла б представити на «Євробаченні-2020» українську культуру та щоб завдяки її участі у конкурсі українська народна пісня стала більш популярна в Україні. 

Гурт Go-A існує з 2012 року. У перекладі з англійської go — йти, а буква А являє собою давньогрецьку букву «Альфа», тобто першопричину всього світу. Тому сама назва гурту «Gо-A» означає повернення до витоків. До його складу входять: Катерина Павленко (вокалістка), Тарас Шевченко (мультиінструменталіст), Ігор Діденчук (сопілкар) і Іван Григоряк (гітарист).

Це електро фолк-гурт, що поєднує у своїй творчості український автентичний вокал, сучасні танцювальні біти, африканські барабани та потужний гітарний драйв у вибухову музичну суміш, пише «Вікіпедія».

«Ми взагалі не планували йти на Євробачення і не планували випускати пісню "Соловей". Просто в мене з’явилась ідея в голові, я прийшла до Тараса і сказала "дивись, є така пісня, ми можемо зробити її на Євробачення, а можемо просто зробити і в нас буде класна пісня"», – сказала в ефірі радіо «Промінь» солістка гурту Катерина Павленко.

Катерина Павленко їздила у фольклорні експедиції по селах і записувала пісні від бабусь, яким було під 90. Наразі вона є керівником аматорського хору ветеранів «Вересень життя» у місті Березань Київської області. Під час першого півфіналу вона сказала, що тепер ветерани самі приносять їй давні народні пісні. У нацвідборі вона співала автентичним вокалом.

Загалом, у нацвідборі брали участь 16 виконавців. 8 лютого у першому півфіналі перемогли Jerry Heil з піснею Vegan (13 балів, з яких 7 балів від журі, 6 дали глядачі), гурт Gо-A з піснею «Соловей» (13 балів, з яких 6 балів дали судді і 7 балів дали глядачі) і Krutь з піснею «99» (16 балів, і судді, і глядачі дали по 8 балів).

15 лютого у другому півфіналі перемогли гурт Tvorchi з піснею Bonfire (по 8 балів від суддів і глядачів),  співак Khayat з піснею Call for love (по 7 балів від суддів і глядачів) і співак David Axelrod із піснею Horizon (6 балів від суддів і 5 балів від глядачів).

Переможці двох півфіналів зустрілися у фіналі 22 лютого.

Як писав «Детектор медіа»,«UA: Перший» та СТБ проводитимуть разом нацвідбір на «Євробачення» до 2021 року.

У 2020 році музичний продюсер національного відбору — Руслан Квінта. Ведучий прямих ефірів — Сергій Притула. Креативна продюсерка — Наталя Франчук. Члени журі  —  Андрій Данилко, Тіна Кароль та Віталій Дроздов

«Євробачення-2020» відбудеться 12, 14 та 16 травня 2020 року в Роттердамі, Нідерланди. У 2020 році фінансову підтримку переможцю національного відбору під час підготовки, поїздки й перебування на конкурсі надає Суспільне мовлення. Витрати, пов'язані з кастингом і телевізійною частиною Національного відбору, бере на себе телеканал СТБ.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду