У другому півфіналі нацвідбору на «Євробачення-2019» перемогли бенд Freedom-jazz, дует Anna Maria і гурт Kazka

У другому півфіналі нацвідбору на «Євробачення-2019» перемогли бенд Freedom-jazz, дует Anna Maria і гурт Kazka

22:40,
16 Лютого 2019
3087

У другому півфіналі нацвідбору на «Євробачення-2019» перемогли бенд Freedom-jazz, дует Anna Maria і гурт Kazka

22:40,
16 Лютого 2019
3087
У другому півфіналі нацвідбору на «Євробачення-2019» перемогли бенд Freedom-jazz, дует Anna Maria і гурт Kazka
У другому півфіналі нацвідбору на «Євробачення-2019» перемогли бенд Freedom-jazz, дует Anna Maria і гурт Kazka
16 лютого у другому півфіналі національного відбору на 64-ий міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019» перемогли Freedom-jazz з піснею Cupidon (16 балів), Anna Maria з піснею My Roud (12 балів)і Kazka з піснею Apart (12 балів). Вони виступлять у фіналі нацвідбору 23 лютого разом із співачкою Maruv, гуртом Brunettes Shoot Blondes і дуетом Yuko.

Другий півфінал нацвідбору стартував о 19: 00 у Палаці культури КПІ (Київ), його транслювали «UA: Культура», «UA: Крим», регіональні канали філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, СТБ, а також можна було дивитися на цифрових платформах Суспільного і СТБ. «UA: Перший» розпочав трансляцію о 19: 55, до цього часу канал показував наживо біатлон.

Ведучий другого півфіналу нацвідбору на «Євробачення-2019» Сергій Притула оголосив імена переможців. Ними стали Freedom-jazzз піснею Cupidon, AnnaMaria з піснею My Roud і Kazka з піснею Apart.

Бали глядачів (50 %) і журі (50 %) підсумовували. Лінії для голосування були відкритими 15 хв, надійшли 101 тис. 700 голосів.

Загалом, у другому півфіналі виступили Ivan Navi, Anna Maria, Kazka, Кira Mazur, Laud, Khayat, Braii та Freedom-jazz.

Члени журі – переможниця «Євробачення 2016» Джамала, артист, композитор, член журі шоу «Х-фактор» Андрій Данилко (його сценічний образ Вєрка Сєрдючка – учасниця «Євробачення-2007») та композитор, засновник українського гурту The Maneken, саунд-продюсер гуртів Onuka і The Elephants Євген Філатов – найбільше балів віддали співаку Laud із піснею «2 дні» (6 балів), гурту Kazka з піснею Apart (7 балів), бенду Freedom-jazz з піснею Cupidon (8 балів).

За підсумками суддівського голосування 1 бал отримала Кira Mazur, 2 бали – Khayat, 3 бали – Braii, 4 бали – Ivan Navi, 5 балів – Anna Maria, 6 балів – Laud, 7 балів – Kazka, 8 балів – Freedom-jazz.

Фаворитами глядачів стали Khayat (6 балів), Anna Maria (7 балів), Freedom-jazz (8 балів).

Загальні бали глядацького голосування: 1 бал – Кira Mazur, 2 бали – Braii, 3 бали – Laud, 4 бали – Ivan Navi, 5 балів – Kazka, 6 балів – Khayat, 7 балів – Anna Maria, 8 балів – Freedom-jazz.

Freedom-jazz girls band заснували в 2008 році, до складу якого входять десять дівчат, троє з яких є вокалістами (Анастасія Малега, Санні Журба і  Софія Павличенко), а решта грають на саксофоні, клавішних, ударних, бас-гітарі, гітарі та трубі.

Гурт відомий виконанням каверів на різні світові і українські хіти, серед яких є пісні німецької групи 1980-х років Modern talking. Кожен виступ Freedom-jazz супроводжується яскравим шоу на сцені.

Cupidon є авторською піснею бенду. Керівником шоу-балету є Олена Коляденко. 

Anna Maria – це гурт, до скалу якого входять сестри-близнючки з Сімферополя. Марія і Анна вперше вийшли на сцену в 6 років. Вони вступали з концертами у багатьох країнах світу, виконуючи пісні 20 мовами, а також стали чемпіонами України з хіп-хопу.

Сестри створили пісню My Roud спеціально для «Євробачення». «Взагалі пісні ми пишемо окремо, а My Roud ми створили разом. Коли з’явилась музика, ми стали думати, що вона нам нагадує. І зрозуміли, що ця мелодія нагадує кроки і постійний рух. Життя – це дорога, і в кожного свій шлях. Ми вдячні подіям, людям, невдачам і перемогам. Ця пісня для тих, хто у пошуку, хто помилявся, але знає, що таке почати з чистого аркуша, хто продовжує йти далі попри все. Ця пісня дає сили нам, коли ми її співаємо. А більше того – вона дає нам можливість знову повірити в себе. Дорога і є наш дім», – сказали про пісню дівчата (сайт СТБ).

Kazka – гурт із Києва, який грає поп з елементами електро-фольку. Колектив заснували у 2017 році вокалістка Олександра Заріцька, сопілкар Дмитро Мазуряк та мультиінструменталіст Микита Будаш.

Kazka стала «Проривом року» за версією музичної премії M1 Music Awards, першим українськомовним гуртом, що потрапив до всесвітньовідомого чарту Sharam та рекордсменом серед українських артистів в YouTube. Пісня «Плакала» із дебютного альбому «Karma» має найбільшу кількість переглядів серед авторизованих відеокліпів україномовного сегменту YouTube, із понад 210 млн переглядів (разом для обох версій пісні: «офіційної авдіоверсії» 84 791 990 переглядів та «офіційного музичного кліпу» 148 179 953 переглядів). Днями гурт звинуватили у плагіаті мелодії трирічної давнини.Автор музики треку «Плакала» Сергій Ранов сказав, що все законно.

Їхнім продюсером і менеджером є Юрій Нікітін (компанія mamamusic).

Гурт був учасником «Х фактор» (8 сезон) на СТБ. Про виступ на нацвідборі на «Євробачення» Олександра Заріцька каже, що це буде не черговий виступ, а «справжній крок до здійснення великої мрії».

Співавтором конкурсної пісні Apart є музичний продюсер нацвідбору Руслан Квінта.

Нагадаємо, 9 лютого на першому півфіналі національного відбору на «Євробачення-2019» перемогли три учасники: співачка Maruv з піснею Siren Song, гурт Brunettes Shoot Blondes із піснею Houstonта і дует Yuko з піснею «Галина гуляла».

Музичним продюсером нацвідбору є Руслан Квінта. Виробництвом нацвідбору займається Творче об'єднання Наталії Франчук (телеканал СТБ). Ведучим нацвідбору є Сергій Притула, а членами журі –Джамала, Андрій Данилко, та Євген Філатов. 

Представник від України, якого оберуть 23 лютого, буде виступити 14 травня в Тель-Авіві передостаннім у першому півфіналі.

Як писав «Детектор медіа», телеканали «UA: Перший» і СТБ продовжили договір про співпрацю з проведення національного відбору на «Євробачення» та уклали трирічний меморандум (до 2021 року включно).

СТБ, на відміну від попередніх років, не буде надавати фінансову підтримку переможцю нацвідбору на «Євробачення».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду