Перший півфінал на «Євробачення-2019»: учасники нацвідбору представили конкурсні пісні (ВІДЕО)

Перший півфінал на «Євробачення-2019»: учасники нацвідбору представили конкурсні пісні (ВІДЕО)

15:13,
8 Лютого 2019
4521

Перший півфінал на «Євробачення-2019»: учасники нацвідбору представили конкурсні пісні (ВІДЕО)

15:13,
8 Лютого 2019
4521
Перший півфінал на «Євробачення-2019»: учасники нацвідбору представили конкурсні пісні (ВІДЕО)
Перший півфінал на «Євробачення-2019»: учасники нацвідбору представили конкурсні пісні (ВІДЕО)
Сайт «Детектор медіа» пропонує познайомитися з учасниками першого півфіналу та їхніми конкурсними піснями.

У суботу, 9 лютого відбудеться перший півфінал національного відбору на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019».  Шоу транслюватиме одночасно два канали: «UA: Перший» та СТБ, починаючи з 19: 00. На сцену вийде 8 півфіналістів The Hypnotunez, Letay, Vera Kekelia, «ЦеШо», Yuko, Maruv, Brunettes Shoot Blondes і Bahroma. Журі, до складу якого ввійшли переможниця «Євробачення 2016» Джамала, артист, композитор, член журі шоу «Х-фактор» Андрій Данилко (його сценічний образ Вєрка Сєрдючка – учасниця «Євробачення-2007») та композитор, засновник українського гурту The Maneken, саунд-продюсер гуртів ONUKA і The Elephants Євген Філатов, обере трьох учасників, які виступлять у фіналі нацвідбору 23 лютого. Саме тоді стане відомо, хто представлятиме Україну на «Євробаченні-2019» у травні в Тель-Авіві (Ізраїль).

Сайт «Детектор медіа» пропонує познайомитися з учасниками першого півфіналу, адже частина з них уже заявили, що беруть участь у нацвідборі не так заради перемоги, як заради того, щоб мільйони людей почули їх музику.  

The Hypnotunez, пісня Hey!

Гурт Перший нацвідбір буде відкривати гурт The Hypnotunez, який народився у 2013 році у Вінниці. Вони виступлять з піснею Hey!, яку написав вокаліст, контрабасист Гера Луїдзе. До складу гурту входить 6 учасників: Гера Луїдзе (контрабас, вокал), Тимур Ахтамов (саксофон), Сергій Суздальцев (ударні), Володимир Лінник  (тромбон), Антон Гнатенко (саксофон) і Юрій Бікбаєв (гітара). Гурт грає у стилі рокабілі, свінг, рок-н-рол.

Назва гурту походить від «hypno-», що в українській мові відповідає компоненту «гіпно-», і «tune» — мелодія, мотив, йдеться на сайті «Вікіпедія».

У The Hypnotunez наразі є один альбом Shout. Dark&Mysterious, де всі пісні англомовні, лише одна україномовна.

Для нацвідбору на «Євробачення-2019» Гера Луїдзе спеціально написав пісню, яка виділяється з репертуару гурту, проте вписується у формат конкурсу. Хлопці кажуть, що не йдуть на нацвідбір за перемогою.

«Ми хочемо, так думаємо, що як і команда самого Євробачення, популяризувати ту музику, з якою вийшли, це рок-н-рольна сцена в Україні. Ми не просто хочемо засвітитися по телевізору, а щоб люди дізналися про таку музику», – сказали музиканти у програмі «День ПРО» на радіо «Промінь».

The Hypnotunez були учасниками шоу «Х-фактор 7» на каналі СТБ у 2016 році.

Letay, пісня «Мила моя»

Гурт заснаваний у Харкові 2010 року під назвою We Are!!, у 2016 музиканти перейменувалися на Letay у звязку з тим, що до чоловічого тріо приєдналася дівчина. Сьогодні Letay – це Ілля Резніков (засновник гурту, вокал, гітара, пісні), Дмитро Натаров (бас гітара), Андрій Панасюк (ударні), Майя Скорик (скрипка).

Музиканти випустили 2 альбоми: The Bright Side (2011), «Вітер без пилу» (2016). У 2017 році гурт взяв участь у національному відборі до Євробачення, зайняв останнє місце у півфіналі.

Ілля Резніков сказав Суспільному, що пісню «Мила моя» написав за 2 години і що цього року це буде не просто спів, а ще й перформанс від двох акторів.

«"Євробачення" для мене – це можливість за 3 хвилини показати свою музику мільйонам людей», – сказав Ілля Резніков Суспільному. 

Він вважає, що у 2019 році склад півфіналістів значно сильніший за минулорічний.

Vera Kekelia, пісня Wow!

ВіраКекелія (сценічне ім’яVera Kekelia з 2018 року) з Харкова, на великій сцені з 2010 року. Фіналістка телепроекту «Суперзірка» на каналі «1+1», суперфіналістка вокального шоу телеканалу «1+1» «Голос країни-7», учасниця гумористичного проекту «Жіночий Квартал» студії «Квартал 95». Протягом п'ятого сезону танцювального проекту «Танці з зірками» Віра Кекелія супроводжувала вокалом виступи учасників.

«Wow про те, що абсолютно кожен в силах створити свій Wow-світ, світ, в якому хочеться жити, просто зараз. Не чекайте кращого часу для змін, перетворюєте своє життя вже сьогодні. А, головне, вірте в себе. Саме з вірою приходять зміни на краще. І, пам'ятайте, кожен з вас гарний, кожен з вас прекрасний;)))», – написалаVera Kekelia у фейсбуку.

Слова пісні написав Роман Дуда, чоловік Віри Кекелії, над музикою працювали обоє.

«ЦеШо», пісня Hate

«ЦеШо» – це черговий музичний проект режисера Влада Троїцького, який вперше вийшов на сцену у 2017 році на фестивалі «ГогольFest». Сьогодні гурт називає себе соціальним постіронічним рейв-бендом. До складу колективу входять: Ігор Митальніков (перкусія, вокал), Маруся Іонова (віолончель, вокал), Марічка Штирбулова (акордеон, вокал), Надія Голубцова (контрабас, вокал), Катруся Петрашова (саксофон, мелодика, вокал).

До речі, Марічка Штирбулова відома телеглядачам та слухачам Суспільного як Олеся з програми «Лайфхак українською».

В пісні Hate розповідається про ненависть до світу з усіма його інституціями та обмеженнями, зазначає сайт «Слух». Дівчата співають, що ненавидять багато речей, у томи числі «Євробачення».

Yuko, пісня «Галина гуляла»

Електро-фолк гурт Yuko – це фольклористка Юлія Юріна (громадянка Росії, яка 7 років досліджує український фольклор) і мультиінструменталіст Стас Корольов, які зустрілися в 2016 році на шоу «Голос країни» («1+1»). Гурт має 2 альбоми Ditch і Dura?.

«Ми вирішили не створювати пісню спеціально під Євробачення, та не перекладати її на англійську мову, так як це могло вдарити по самобутності нашої музики та аутентичності фольклорних текстів.
Ми віримо, що тільки з музикою створеною без думок про формат можливо досягти найвищих результатів. Ви згодні?», – написали у фейсбуку музиканти. 

Maruv, пісня Siren Song (Bang)

Анна Корсун народилася у  Павлограді на Дніпропетровщині. У 2014 році сольно брала участь у четвертому сезоні вокального шоу «Голос країни».У 2015 році її гурт The Pringlez змагався на конкурсі «Нова хвиля», а у 2016 році з піснею Easy to Love брав участь у національному відборі на «Євробачення». З лютого 2017 вона виступає під сценічним ім’ям Maruv

Відомо, що Maruv замінила у нацвідборі співачку Tayanna, яка напередодні жеребкування відмовилася від участі у нацвідборі. Співачка торік гастролювала у Росії. 

Співачка в студентські роки працювала в стриптиз-клубі. Під час виступу вона використала ці навики. 

Brunettes Shoot Blondes, пісня Houston

Вrunettes shoot blondes — це інді-гурт, заснований в Кривому Розі в 2010 році. До складу гурту входять Андрій Ковальов  (вокал, гітара), Роман Соболь (ударні, перкусія), Євген Кобзарук (клавішні), Дмитро Леонов (бас-гітара). Назва brunettes shoot blondes в перекладі з англійської означає «брюнетки стріляють у блондинок».

Після випуску кількох кліпів гурт почали називати інтернет-сенсацією в таких міжнародних медіа, як Billboard, Yahoo! Music, The Daily Mirror, USA Today, BBC, Rolling Stone Brasil. Музичне відео на пісню Knock Knock стало вибуховим, зібравши  майже 10 мільйонів переглядів у YouTube та отримавши нагороду за найкращу концепцію на Berlin Music Video Awards.

Учасники Brunettes Shoot Blondes стали зірковим гостями на вокальному шоу «Х-фактор» на телеканалі СТБ, виступили на розігріві Hurts та The Neighborhood, зіграли на європейських фестивалях: Sziget (Угорщина), Colours of Ostrava, Metronome Festival (Чехія), Waves Vienna (Австрія) тощо.

Для нацвідбору гурт оживив зламане вінтажне піаніно, перетворивши його на гібридний рояль з 20 інструментами. У музикантів виникла ідея створити справжній аналоговий апарат, який міг би грати на різних інструментах при натисканні на білі та чорні клавіші. Таким чином грає вбудована маримба, бубон, цимбали і навіть кастаньєти, вбудовані всередині нього. Існують також спеціальні механічні пристрої, які дозволяють грати на віолончелі, скрипці та органі, повідомляє СТБ.

Bahroma, «Назавжди-Навсегда»

Bahroma – рок-гурт, який у 2009 році засновав Роман Бахарєв із міста міста Чистякове (Донецька область). До гурту входять Роман Бахарєв (гітара, вокал), Дмитро Крузов (гітара), Юрій Нацвлішвілі (бас-гітара), Олександр Барінов (ударні). У 2011 році хлопці брали участь у нацвідборі на «Євробачення», були фіналістами. Тоді перемогу здобула Міка Ньютон, яка зайняла на конкурсі в Німеччині 4-те місце.

Фронтмен гурту Роман Бахарєв каже, що пісня «Назавжди-Навсегда» – його історія-сповідь, історія про кохання без кордонів, яку він писав все життя.  У першому півфіналі гурт виступить, зробивши акцент на музиці. «У нашому номері головним залишиться музика, а допоміжним стане мінімалістичне візуальне рішення безкрайнього коридору як незвіданого шляху однієї спільної долі», – цитує його слова телеканал СТБ.

Напередодні нацвідбору стало відомо, що на сцені разом з Bahroma з'являться солістка гурту Yeyo Катерина Офліян і учасниця тріо Panivalkova Ірина Кулішенко. Саме їхні голоси на бек-вокалі дозволять набагато краще передати всю палітру емоцій, які були закладені в пісню, пише сайт «Нового каналу».

Нагадаємо, музичним продюсером є Руслан Квінта. Ведучий прямих ефірів – Сергій Притула. Виробництвом нацвідбору займається Творче об'єднання Наталії Франчук (телеканал СТБ). 

Телеведуча Надія Матвєєва, знайома глядачам за проектом «Все буде добре» на телеканалі СТБ, буде ведучою бекстейджу  українського національного відбору на «Євробачення - 2019».

Додамо, що телеканали «UA: Перший» і СТБ продовжили договір про співпрацю з проведення національного відбору на «Євробачення» та уклали трирічний меморандум (до 2021 року включно).

СТБ не буде надавати фінансову підтримку переможцю нацвідбору на «Євробачення», як це було у попередні роки.

64-й конкурс «Євробачення» відбудеться 14, 16 і 18 травня в Тель-Авів (Ізраїль)

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду