В «Євробаченні-2019» візьмуть участь 42 країни

В «Євробаченні-2019» візьмуть участь 42 країни

20:43,
7 Листопада 2018
1232

В «Євробаченні-2019» візьмуть участь 42 країни

20:43,
7 Листопада 2018
1232
В «Євробаченні-2019» візьмуть участь 42 країни
В «Євробаченні-2019» візьмуть участь 42 країни
У міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення 2019» підтвердили участь 42 країни.

Про це йдеться на офіційному сайті «Євробачення».

Участь в конкурсі «Євробачення 2019» підтвердилиАвстралія, Австрія, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва , Македонія, Мальта, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Швеція та Естонія.

19 із 42 країн мають можливість здобути перемогу вперше. Гасло цьогорічного конкурсу – «Дозволь собі мріяти» (Dare to Dream).

Для Нідерландів та Швейцарії це буде 60-а участь у конкурсі, для Греції – 40-а. Хорватія, Естонія та Словенія приєднаються до Євробачення вже вдвадцятьп'яте, а Латвія та Литва – вдвадцяте. Для представників Сан-Марино конкурс стане десятим. Проте лідером участі у Євробаченні є Німеччина – 63 рази.

У півфіналах конкурсу змагатимуться 36 країн: представники країни, яка проводить конкурс і країни-засновників – Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії – потраплять у фінал автоматично.

Нагадаємо, 64-ий міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2019» пройде в місті Тель-Авів (Ізраїль) у Центрі торгових ярмарок та виставок. Півфінали «Євробачення-2019» відбудуться в Тель-Авіві 14 та 16 травня, фінал – 18 травня.

Те, що конкурс пройде в Тель-Авів, стало можливим завдяки перемозі в «Євробаченні-2018» в Лісабоні (Португалія) представниці Ізраїлю Netta з піснею Toy. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду