НСТУ може створити окремий спортивний телеканал – Нікіта Хорозов

НСТУ може створити окремий спортивний телеканал – Нікіта Хорозов

15:24,
22 Грудня 2017
3466

НСТУ може створити окремий спортивний телеканал – Нікіта Хорозов

15:24,
22 Грудня 2017
3466
НСТУ може створити окремий спортивний телеканал – Нікіта Хорозов
НСТУ може створити окремий спортивний телеканал – Нікіта Хорозов
Національна суспільна телерадіокомпанія України має потенційну можливість створення окремого спортивного телеканалу.

Про це сказав виконавчий продюсер творчого об’єднання спортивних програм Національної суспільної телерадіокомпанії України Нікіта Хорозов у інтерв’ю, яке опубліковане на сайті «UA: Перший».

«Зараз ми не можемо якісно охопити всі види спорту, які повинні були б бути представлені на телебаченні, але у Суспільного є потенційна можливість створення окремого спортивного телеканалу, де буде багато трансляцій і спортивних програм. Усе це співіснуватиме у тісній зв’язці з цифровими платформами», – сказав він.

Нікіта Хорозов додав, що Суспільне рухається у напрямку власного виробництва спортивного контенту. «Звісно, купуватимемо права на трансляції різних спортивних змагань, але хотілося б розвивати й власне виробництво. Ми вже робили виїзні зйомки різних чемпіонатів України та інших змагань. Хочемо хоча б раз чи два рази на місяць працювати на виїзді й показувати змагання з різних видів спорту на "UA: Перший". На моє переконання, на Суспільному повинно бути щось подібне. Це дозволить нам у професійному плані підготувати як спортивних коментаторів, так і спортивних операторів, режисерів, технічну групу тощо, та виробляти якісний контент європейського рівня», – розповів Нікіта Хорозов.

Виконавчий продюсер вважає, що цифрові платформи – це той напрямок, який визначатиме майбутнє. За його словами, значну частину спортивного контенту будуть розміщувати саме на різних інтернет-майданчиках.

«Ми можемо запропонувати дуже якісний ексклюзивний відеоконтент, якого немає більше ні в кого. Тому зараз активно працюємо над розробкою стратегії для цифрових платформ, яка визначить, що саме ми розміщуватимемо у соцмережах, в якому вигляді, в якому обсязі тощо. Буде контент, який вироблятиметься ексклюзивно для соцмереж», – пояснив він.

За словами пана Хорозова, певні речі, які недоречно показувати в ефірі «UA: Першого», викладатимуть в інтернет. Це можуть бути якісь спортивні змагання, які цікаві лише вузькій цільовій аудиторії.

Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України запустила інтернет-платформу «UA: Біатлон», яка складається з сайту та сторінки у Facebook.На сайті здійснюється пряма трансляція гонок Кубка світу з біатлону трьома потоками в HD – з різних камер на трасах.

Фото: Володимир Шевчук, з сайту «UA: Перший»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду