Флоріан Відер розроблятиме дизайн сцени для «Євробачення-2017»

Флоріан Відер розроблятиме дизайн сцени для «Євробачення-2017»

11:20,
31 Грудня 2016
4284

Флоріан Відер розроблятиме дизайн сцени для «Євробачення-2017»

11:20,
31 Грудня 2016
4284
Флоріан Відер розроблятиме дизайн сцени для «Євробачення-2017»
Флоріан Відер розроблятиме дизайн сцени для «Євробачення-2017»
Флоріан Відер (Florian Wieder) із Мюнхена став дизайнером сцени «Євробачення-2017» у Києві. Угода з компанією Wieder Design вже підписана.

Про це повідомляє прес-служба «UA: Першого».

Флоріан Відер був дизайнером чотирьох сцен для міжнародного пісенного конкурсу, в його портфоліо – сцени «Євробачення» у Дюссельдорфі, Баку та Відні, а також такі проекти, як талант-шоу «Х-Фактор» у Великій Британії та США і MTV Video Music Awards.

«Я обожнюю ідею, яка лежить в основі Євробачення. Так багато різних країн і культур збираються, щоб відсвяткувати разом цю подію. Це мене дійсно вражає. Пісенний конкурс є одним із найбільш неймовірних проектів у моїй кар’єрі. Подібних йому – є лише кілька в світі. Отож для мене це честь стати дизайнером сцени для шоу, що відбудеться в Києві», – розповів дизайнер.

Флоріан Відер

Пан Відер планує створити відчуття щастя і захвату в кожного, хто долучиться до «Євробачення». «Я вже запланував використати деякі революційно нові напрацювання, але поки триматиму їх у секреті. Дизайн сцени Євробачення-2017 буде унікальним і відмінним від попередніх шоу. Міжнародний пісенний конкурс – це не тільки проект, який мене запалює, він також є творчим викликом, що дуже надихає мене, як дизайнера», – додав він.

За даними НТКУ, конкурс на творчу концепцію сцени пісенного конкурсу тривав із листопада. Після аналізу відповідного ринку послуг, до найкращих продакшн-дизайнерів були надіслані пропозиції взяти участь у відборі ідеї оформлення сцени «Євробачення-2017». НТКУ отримала конкурсні роботи від чотирьох компаній: двох українських – Zinteco і Artmax і двох іноземних – Wieder Design і Kuby Design.

Головним критерієм відбору були унікальність і креативність ідеї оформлення сцени міжнародного пісенного конкурсу. Як результат – команда Євробачення обрала найкращу концепцію сцени, яка максимально відповідатиме завданням конкурсу. Це рішення також було схвалено Європейською мовною спілкою (ЄМС), передає «UA: Перший».

«Сцена – це один із найважливіших елементів шоу. Від її вигляду й функціональності багато в чому залежить враження глядачів від конкурсу. Саме тому ми залучили найкращих світових фахівців до розробки дизайну сцени», – зазначила виконавча продюсерка пісенного конкурсу Вікторія Романова.

Дизайн сцени буде оприлюднено в лютому. Роботи з будівництва сцени та трибун у залі МВЦ розпочнуться наприкінці березня 2017 року.

Нагадаємо, 28 грудня НТКУ орендувала «Міжнародний виставковий центр» загальною площею 31 033 квадратних метри на лівому березі Дніпра для проведення «Євробачення – 2017» за 35 100 655, 13 гривень. «Міжнародний виставковий центр» – найбільша виставкова споруда України, до архітектурного ансамблю якої входить три павільйони загальною площею 58 тисяч квадратних метрів. Приміщення МВЦ відповідають усім вимогам техніки безпеки, комплекс має сучасну систему вентиляції та кондиціювання повітря, 15 конференц-залів, прес-центр, ресторани й кафе.

На «Євробачення», яке проходитиме в Києві у травні 2017 року, готуються приїхати конкурсанти із 43 країн.

Головною ареною конкурсу стане Міжнародний виставковий центр на лівому березі. Півфінали «Євробачення-2017» відбудуться 9 та 11 травня, фінал – 13 травня.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду