Хмельницька філія НТКУ святкує 25 років

Хмельницька філія НТКУ святкує 25 років

16:44,
14 Листопада 2016
2711

Хмельницька філія НТКУ святкує 25 років

16:44,
14 Листопада 2016
2711
Хмельницька філія НТКУ святкує 25 років
Хмельницька філія НТКУ святкує 25 років
Філія Національної телекомпанії України Хмельницька регіональна дирекція «Поділля-центр» у грудні святкує 25 років з часу свого створення. 10 грудня відбувся перший телевізійний ефір обласного телебачення.

Про це сайту «Суспільне мовлення» повідомили у Хмельницькій філії НТКУ.

«Процес створення був досить тривалим. У 1988-му дозволили областям, які не мали телестудій, відкривати власне інформаційне телевізійне мовлення тривалістю 15 хвилин. Відтак на початку 1991 року  було створено  Хмельницьку міську редакцію телебачення, головним редактором якої призначили тодішнього заступника голови обласного радіокомітету Анатолія Трачука. Але перший ефір відбувся майже через рік», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Поділля-центр», зараз Хмельницька філія НТКУ є єдиним місцевим мовником, теле- та радіосигнал якого доступний майже кожному мешканцю області. Зокрема, телевізійний сигнал покриває більше 90 % території краю.  

«Сьогодні програмне наповнення Філії НТКУ Хмельницької регіональної дирекції «Поділля-центр»  — це передачі, що задовольняють найширші потреби подільського глядача, філія часто є останньою інстанцією, куди хмельничани звертаються по допомогу. Головними принципами роботи тележурналістів є оперативність, неупередженість та об'єктивність і – ніякої джинси», – повідомляє Хмельницьке телебачення.

З нагоди ювілею телерадіокомпанія створила 20 роликів, в яких подоляни говорять про те, що для них означає місцеве телебачення та яким воно має бути.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду