Розпочався прийом заявок на участь у нацвідборі на «Євробачення-2025»

Розпочався прийом заявок на участь у нацвідборі на «Євробачення-2025»

13:45,
17 Вересня 2024
483

Розпочався прийом заявок на участь у нацвідборі на «Євробачення-2025»

13:45,
17 Вересня 2024
483
Розпочався прийом заявок на участь у нацвідборі на «Євробачення-2025»
Розпочався прийом заявок на участь у нацвідборі на «Євробачення-2025»
Суспільне оголосило, що з 17 вересня стартував прийом заявок на участь у конкурсі.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, прийом заявок триватиме протягом двох місяців через форму на сайті eurovision.ua. Фінал нацвідбору відбудеться в лютому 2025 року.

Музична продюсерка цьогорічного нацвідбору на «Євробачення» Тіна Кароль звертає увагу артистів на ключові вимоги до пісень, з якими вони хочуть представляти Україну на Пісенному конкурсі. Вона зазначає, що учасники нацвідбору можуть подавати кілька пісень або ж одну в різних варіантах.

 «Але є важливі критерії відбору: це мають бути оригінальні авторські пісні. Треки, створені на основі інших композицій, — не приймаються. Народні пісні — не приймаються. Пісні, які вже були опубліковані, навіть якщо це всього 10 секунд, — не приймаються. І памʼятайте, що хронометраж пісні має складати 3 хвилини», — наголошує Тіна Кароль.

Умови участі в національному відборі на «Євробачення-2025»:

  • Участь у нацвідборі можуть брати виконавці, яким на момент фіналу «Євробачення-2025» виповнилося 16 років. Заявку можуть подати як сольні виконавці, так і гурти, склад яких не перевищує шість учасників.
  • Учасники українського нацвідбору, відповідно до правил, не можуть брати участь у відборах, які проводять інші країни — учасниці конкурсу.
  • Хронометраж пісні не може перевищувати трьох хвилин. До участі допускаються оригінальні пісні, створені без використання інших творів. Крім того, пісня, яка претендує на участь у нацвідборі, має бути такою, що раніше не оприлюднювалася та не виконувалася публічно. 
  • Кулькість пісень від одного учасника необмежена, можна подавати і демоверсії.

Національний відбір на «Євробачення-2025» складатиметься з кількох етапів:

— За результатами загальнонаціонального попереднього відбору буде сформовано лонгліст учасників, які продовжать участь у нацвідборі. Список включатиме до 20 виконавців. Учасники лонглісту мають пройти прослуховування, особиста участь у якому є обов’язковою.

— За результатами прослуховування в строк до 20 грудня буде обрано список фіналістів відбору, який включатиме до 9 виконавців. 

— Серед учасників лонглісту, які не потраплять до списку фіналістів, буде проведено рейтингове онлайн-голосування, що визначить ще одного учасника фіналу. Повний список фіналістів буде оприлюднено в строк до 17 січня 2025 року.

— Фінал нацвідбору відбудеться в лютому 2025 року. Переможця відбору визначать за результатами голосування журі та глядачів. 

Нагадаємо, 69-й Пісенний конкурс «Євробачення» відбудеться в місті Базель (Швейцарія). Після перемоги цього року в конкурсі Nemo з піснею «The Code»  країною, що приймає «Євробачення-2025», стала Швейцарія, і музична подія проходитиме на арені  St. Jakobshalle в Базелі. Грандфінал «Євробачення» відбудеться  17 травня, а півфінали — 13 та 15 травня 2025 року. 

На «Євробаченні-2024» представниці України Аlyona Аlyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria» посіли третє місце.

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду