Суспільне підтвердило участь України у «Євробаченні-2025»

Суспільне підтвердило участь України у «Євробаченні-2025»

11:06,
10 Вересня 2024
633

Суспільне підтвердило участь України у «Євробаченні-2025»

11:06,
10 Вересня 2024
633
Суспільне підтвердило участь України у «Євробаченні-2025»
Суспільне підтвердило участь України у «Євробаченні-2025»
Після перемоги цьогоріч у швецькому Мальме Nemo з піснею «The Code» країною, яка прийматиме 69-й Пісенний конкурс «Євробачення» буде Швейцарія.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

За словами голови правління Суспільного Миколи Чернотицького, «Євробачення» для України є важливим майданчиком комунікації зі світом.

«Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ памʼятав про війну, яку проти нас веде росія. Євробачення це ключовий елемент культурної дипломатії, і Суспільне зробить все можливе, аби наша країна була представлена якомога краще», — зазначив Микола Чернотицький.

Голова делегації України на «Євробаченні» Оксана Скибінська наголосила, що пісні представників України на попередніх конкурсах – «Стефанія» та «Мама Тереза» - прозвучали на усю Європу як нагадування про силу українського духу та необхідність підтримки України під час війни.  Вона зазначила також, що розпочинається новий сезон підготовки до «Євробачення», який проходитиме у швейцарському Базелі.

Зараз для нас вкрай важливо, щоб Україну продовжували бачити й чути, а наші актуальні меседжі лунали ще гучніше й проникливіше. Євробачення залишається тим майданчиком, де культура говорить не лише через музику, а й через потужні художні образи, що здатні достукатися до тих, хто може не стежити за новинами», — говорить Оксана Скибінська.

Нагадаємо, 69-й Пісенний конкурс «Євробачення» проходитиме на арені  St. Jakobshalle в Базелі. Грандфінал «Євробачення» відбудеться  17 травня, а півфінали — 13 та 15 травня 2025 року. 

На Пісенному конкурсі «Євробачення-2024» перемогу здобула Швейцарія, представниці України посіли третє місце.

68-й Пісенний конкурс проходив у шведському місті Мальме, зокрема два півфінали та  фінал «Євробачення-2024». Пряму трансляцію «Євробачення-2024» здійснювало Суспільне мовлення відразу на кількох платформах. 

Фото: Суспільне

Читайте також
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду