Третє місце на Prix Bohemia Radio посів репортаж Суспільного

Третє місце на Prix Bohemia Radio посів репортаж Суспільного

18:33,
23 Жовтня 2023
1676

Третє місце на Prix Bohemia Radio посів репортаж Суспільного

18:33,
23 Жовтня 2023
1676
Третє місце на Prix Bohemia Radio посів репортаж Суспільного
Третє місце на Prix Bohemia Radio посів репортаж Суспільного
На 39-му міжнародному фестивалі Prix Bohemia Radio репортаж журналіста Тараса Ібрагімова «З вікна бачу Антонівський міст» здобув третє місце в категорії «Репортаж».

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

У центрі розповіді сюжету жителі селища Антонівка і його староста Сергій Іващенко. Це місцина на правому березі Дніпра, що розташована біля підірваного Антонівського мосту. Російські військові з того боку річки постійно обстрілюють населений пункт, і це триває весь час після звільнення Херсона. Як жити під постійним прицілом окупантів, розповідає у своєму матеріалі журналіст Тарас Ібрагімов.

Він повідомив, що репортаж був зроблений на початку грудня минулого року, через місяць після звільнення Херсона. Знімальна група Суспільного працювала в Херсоні з перших днів деокупації міста, спочатку знімали емоції людей, пізніше — конкретні історії.

«Розповідали історії місцевих партизанів, волонтерів, а також людей, яким довелось пройти через російський полон. Одразу після відступу російські військові почали обстрілювати Херсон і, зокрема, Антонівку. Так ми дізнались історію Сергія, старости Антонівської громади, який попри небезпеку продовжував їздити в Антонівку, аби допомагати місцевим з евакуацією та продуктами. Власне ця історія про сміливого старосту Сергія та місцевих жителів, які після окупації опинились під обстрілами», — розповідає журналіст «Суспільного Новини» Тарас Ібрагімов.

У цій категорії за нагороду змагався ще один репортаж Тараса Ібрагімова та шефредакторки «Суспільного Новини» Христини Гаврилюк «Як троє чоловіків зібрали сотні тіл у Бучі». Перше місце здобув репортаж Мартіна Доразіна «Атака на Слов’янськ» — «Чеське радіо» Radiožurnál / «Чеське радіо плюс».

Людмила Павленко, яка представляла репортажі Суспільного під час фестивалю, розповіла, що від журі прозвучало багато коментарів про виняткову важливість документування свідчень цивільних під час війни, адже це допомагає фіксувати історичні події, а також збирати факти про воєнні злочини.

«Це дає надію на покарання винних у таких злочинах. Члени журі, зокрема Джеремі Бренстен, Маріанна Алвайс, Девід Воган, просили передати висловлену ними вдячність українським журналістам за відвагу працювати у гарячих точках заради об’єктивного інформування аудиторії. Вся програма фестивалю засвідчила, що Україна продовжує залишатися у фокусі медіа європейських країн», — зазначила пані Павленко.

Відеоверсію для «Українського радіо» адаптувала редакторка Людмила Павленко.

39-й міжнародний фестиваль Prix Bohemia Radio організований «Чеським радіо», яке цього року відзначає своє 100-річчя. Церемонія закриття фестивалю відбулась в Оломоуці з 16 по 19 жовтня. Експертне журі визначило по три найкращі роботи в чотирьох категоріях: документалістика, репортаж, драма та подкаст. Також була вручена спеціальна студентська відзнака.

Нагадаємо, під час цьогорічного конкурсу професійної журналістики «Честь професії» робота Тараса Ібрагімова у співавторстві з Оленою Дуняк «Зайченя, терпи. Репортаж з Дніпра: як рятують людей з-під завалів» перемогла в номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події».

Фото: Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду