Представниця ОБСЄ підтримує продовження курсу розвитку Суспільного

Представниця ОБСЄ підтримує продовження курсу розвитку Суспільного

14:21,
15 Липня 2021
1940

Представниця ОБСЄ підтримує продовження курсу розвитку Суспільного

14:21,
15 Липня 2021
1940
Представниця ОБСЄ підтримує продовження курсу розвитку Суспільного
Представниця ОБСЄ підтримує продовження курсу розвитку Суспільного
Марія Тереза Рібейро вважає, що Суспільний мовник — важливий гравець на медіаринку України.

Представниця з питань свободи засобів масової інформації Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄМарія Тереза Рібейро запевнила про підтримку з боку європейської спільноти у продовженні курсу розвитку Суспільного.

Про це вона сказала під час першої зустрічі з головою правління Суспільного Миколою Чернотицьким та головою Наглядової ради НСТУ Світланою Остапою, яка відбулася 14 липня 2021 року.

Під час зустрічі вони обговорили актуальні проблеми в медіа, подальші кроки з розвитку Суспільного та міжнародну співпрацю.

«Перед вами зараз дуже багато викликів. Але я впевнена, що ви впораєтесь, бо Суспільне — дуже важливий гравець на медіаринку. Міжнародні партнери знають про труднощі, з якими стикається суспільний мовник в Україні, і також звертають увагу на ті реформи, які ви успішно впроваджуєте, борючись за увагу людей на телебаченні, радіо і в соціальних мережах. Бажаю успіху у вашій роботі та вашій місії», — наголосила Марія Тереза Рібейро.

За словами Миколи Чернотицького, Суспільне мовлення — наймолодший суспільний мовник у Європі.

«Протягом чотирьох років реформування ми трансформувалися не тільки внутрішньо, а й змінювали свідомість людей щодо нас та нашого теле-, радіо-, інтернет-виробництва. В умовах недофінансування — цьогоріч ми вперше отримали повний бюджет — та жорсткої конкуренції з комерційними медіакомпаніями це робити непросто. Проте ми налаштовані рішуче, і вже маємо гарні результати», — сказав він.

Голова правління поділився статистичними даними. Він розповів, що динаміку росту демонструють радіо та диджитал. Зокрема, на фейсбуці відеоматеріали власного виробництва вже мають приблизно 90 млн охоплення аудиторії. Також позитивну динаміку завдяки реформуванню показує ТБ-напрям, що стимулює нас продовжувати обраний курс.

За його словами, у планах Суспільного на наступні роки — розвиток продакшену та діджиталу.

«Наш найбільший виклик — увага аудиторії. Тому протягом двох наступних років, відповідно до нашої стратегії, ми плануємо запустити OTT-платформу, яка конкуруватиме з національними OTT-платформами, стрімінговими сервісами. Це, зокрема, дозволить збільшити охоплення молодої аудиторії до контенту Суспільного», — додав голова правління медіакомпанії.

Світлана Остапа зазначила, що вже сьогодні Суспільне має найвищий показник із дотримання журналістських стандартів: «Нам важко, але ми будуємо здорову компанію і робимо здорові новини — збалансовані та без маніпуляцій. Наприклад, згідно з моніторингом новин на телебаченні та в інтернеті, наші ресурси — серед лідерів із дотримання журналістських стандартів. Тому ми даємо здорову їжу для розуму наших громадян».

Нагадаємо, генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич і міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде назвали реформу Суспільного мовлення в Україні успішною та що завдяки реформам держава зробила важливі кроки до кращого майбутнього для себе.

Додамо, раніше у соцмережах Суспільного мовлення поширили серію коротких відеороликів з послами європейських країн, США та Японії про створення та розвиток суспільних мовників.

Фото: Володимир Шевчук, Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду