Гурт «Калуш Оркестра» отримав новий кришталевий мікрофон

Гурт «Калуш Оркестра» отримав новий кришталевий мікрофон

14:56,
21 Вересня 2022
3501

Гурт «Калуш Оркестра» отримав новий кришталевий мікрофон

14:56,
21 Вересня 2022
3501
Гурт «Калуш Оркестра» отримав новий кришталевий мікрофон
Гурт «Калуш Оркестра» отримав новий кришталевий мікрофон
Переможці «Євробачення-2022» хочуть, щоб кожен українець міг сфотографуватися з цим трофеєм.

Переможці «Євробачення-2022», гурт «Калуш Оркестра», отримали новий кубок конкурсу – кришталевий мікрофон.

Про це повідомили на офіційній сторінці у фейсбуці «Євробачення Україна».

«Після перемоги на Євробаченні-2022 нам хотілося, щоб приз конкурсу також відіграв свою значущу роль для пришвидчення перемоги України у війні. Саме тому, командою Kalush Orchestra було прийнято рішення виставити кришталевий мікрофон на аукціон. Те, що організатори конкурсу спеціально виготовлять для нас копію – стало приємним сюрпризом. Що ж, подумаємо тепер над тим, яку користь новий кубок зможе принести нашій країні, але спершу, хочемо, щоб кожен українець міг сфотографуватися з цим трофеєм. Адже перемога цьогорічна на Євробаченні – це не тільки перемога нашого гурту, а й усієї України», –  сказав Олег Псюк, лідер Kalush Orchestra.

Найближчим часом учасник гурту КилимМен планує вирушити до Львова, Івано-Франківська, Києва, Калуша, Чернівців та Вінниці, щоб кожен бажаючий міг сфотографуватися з переможним трофеєм.

Нагадаємо, що 29 травня переможці «Євробачення-2022» та Сергій Притула продали кришталевий кубок за 900 тисяч доларів на благодійному аукціоні. За ці гроші фонд Сергія Притули купить комплекс безпілотників PD–2 для української армії.

«Калуш Оркестра» виграв із піснею «Стефанія» на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022», здобувши 631 бал (192 бали – від журі і 439 балів – від глядачів). Після перемоги Олег Псюк заявив, що статуетку та рожеву панаму продадуть на аукціоні.

Благодійна акція з продажу кришталевого мікрофона і панами тривала з 25 травня до 28 травня включно.

Виробники трофею, компанія Kosta Boda, дізналися про благодійний аукціон, оголошений гуртом Kalush Orchestra, і вирішили підтримати гурт. Спеціально для українських артистів вирішили виговити ще один трофей на заміну, щоб переможці «Євробачення» не залишилися без свого призу.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду