Фільм-розслідування Суспільного показали в суді і долучили до справи

Фільм-розслідування Суспільного показали в суді і долучили до справи

12:51,
4 Серпня 2021
3866

Фільм-розслідування Суспільного показали в суді і долучили до справи

12:51,
4 Серпня 2021
3866
Фільм-розслідування Суспільного показали в суді і долучили до справи
Фільм-розслідування Суспільного показали в суді і долучили до справи
Автор розслідування «Справа Тлявова» про вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому Нікіта Галка каже, що виходом фільму поки користуються лише адвокати обвинувачених.

Фільм-розслідування служби новин Суспільного «Справа Тлявова» долучили до матеріалів справи щодо вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому й переглядали під час судового засідання.

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Через матеріали, які містяться у фільмі Суспільного «Справа Тлявова», в Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд 2 серпня викликали колишнього керівника місцевої поліції Андрія Медуницю. Понад годину він пояснював, як слідство вийшло на версію із вогнепальним пораненням Кирила.

Далі в суді переглянули фрагмент фільму «Справа Тлявова» та продовжили допит колишнього керівника відділку поліції. Згодом адвокат одного з обвинувачених, заслухавши його свідчення, сказав, що Андрій Медуниця дав неправдиві свідчення й проситиме суд викликати на допит ще й слідчого у справі.

Як зазначає автор фільму «Справа Тлявова», журналіст служби новин Суспільного Нікіта Галка, який стежить за перебігом справи, завдання фільму не тільки нагадати суспільству про цю трагічну подію, а також актуалізувати питання реформування судової та правоохоронної системи.

«Зізнаюсь, ми з командою вражені, що фільм долучили до матеріалів справи й показали в суді. Так, ми ставили перед собою ціль викликати суспільний інтерес до справи, але увага з боку суду — це вище наших очікувань. Скажу чесно, виходом фільму поки користуються лише адвокати обвинувачених. Вони заявляють клопотання, використовують інформацію на свою користь. Це їхнє право. Чому цього не роблять прокурори — питання до них», — зазначив Нікіта Галка.

Над проєктом також працювали оператор і режисер монтажу Олександр Брамський, оператори Ігор Якубчик і Микита Жеребцов, редактор — Андрій Діхтяренко.

Нагадаємо, прем’єра документального проєкту власного виробництва «Справа Тлявова» автора  і режисера Нікіти Галки відбулася на «UA: Першому» у червні 2021 року. 

Фото: Суспільне, Нікіта Галка

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Василь
13:38 / 04.08.2021
Чому цього не роблять прокурори — питання до них», — зазначив Нікіта Галка. Та тому, що вже , мабуть, отримали від убивць гроші за розвал справи . Прокуратура в Україні, завдяки мерзотнику Луценку стала місцем у якому ТОРГУЮТЬ ЗАКОНОМ !
Антон
13:33 / 04.08.2021
Ніхто не бачив як стріляли пяні міліціонери, значить невинні - не пойман -не вор........... поки в нас так буде - бардак залишиться з нами...
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду