Затримали менеджеру Херсонської філії НСТУ через підозру в отриманні «відкатів» із премій – прокуратура

Затримали менеджеру Херсонської філії НСТУ через підозру в отриманні «відкатів» із премій – прокуратура

12:59,
1 Червня 2021
3391

Затримали менеджеру Херсонської філії НСТУ через підозру в отриманні «відкатів» із премій – прокуратура

12:59,
1 Червня 2021
3391
Затримали менеджеру Херсонської філії НСТУ через підозру в отриманні «відкатів» із премій – прокуратура
Затримали менеджеру Херсонської філії НСТУ через підозру в отриманні «відкатів» із премій – прокуратура
У прокуратурі стверджують, що менеджерку затримано під час отримання неправомірної вигоди у сумі близько 3 тис. грн.

31 травня затримали менеджерку Херсонської філії Суспільного Оксану Шило. За інформацією Херсонської обласної прокуратури, це сталося під час отримання нею неправомірної вигоди в сумі близько 3 тисяч гривень.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі та підтвердили у Херсонській філії Національної суспільної телерадіокомпанії України.

«За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури затримано менеджера одного з акціонерних товариств під час отримання неправомірної вигоди в сумі близько 3 тис. грн. Установлено, що жінка організувала схему, за якою підпорядкованим їй працівникам призначалися премії, після чого 50% з нарахованої доплати щомісячно співробітники мали віддати своїй керівниці. Така схема незаконного отримання коштів діяла щонайменше останні пів року», – повідомили у прокуратурі.  

Наразі Оксана Шило в ізоляторі тимчасового тримання, де перебуватиме до обрання їй міри запобіжного заходу.

Менеджерці філії готується оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального Кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна»), пояснили у прокуратурі.

Адвокатка менеджерки філії Катерина Усова відмовила «Новинам Суспільного» у коментарі, посилаючись на те, що проводяться слідчі дії.

На Суспільному опублікували заяву щодо цієї ситуації: «Суспільний мовник очікує на об’єктивне, всебічне та законне розслідування з боку правоохоронних органів і готовий сприяти слідству. Разом з тим важливо, щоб розслідування відбувалось прозоро та не мало ознак будь-якого тиску на компанію».

У компанії наголосили, що їм не байдужа доля співробітників. «Як і у будь-якій цивілізованій країні, ми сповідуємо презумпцію невинуватості, допоки не доведено зворотне».

Нагадаємо, 1 грудня 2020 року представники Служби безпеки України провели обшук у кабінеті менеджерки Івано-Франківської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Наталії Кияницької і викрили її на систематичному вимаганні хабарів у підлеглих. Менеджерку філії було затримано.

3-го грудня 2020 року до підозрюваної застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів – до 29 січня 2020 року включно, одночасно з цим визначено розмір застави в межах 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 168 160 грн, які Наталія Кияницька внесла 4 грудня 2020 року, та була звільнена з-під варти.

Фото: фейсбук Оксани Шило

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Яночька
20:12 / 02.06.2021
Никто ничего менять не будет. Уже всех мыслящих людей и профессионалов выжили, остались только забитые прихлебатели, которые либо дрожат, либо поют оды руководству ради крошки с барского стола. Руководство филий имеет нулевую экспертность, психологически давит на неугодных сотрудников, и ничего из себ не представляет, это аферисты. В эфире филий полный ноль, аж от стыда удалили канал UA.Киев, потому что там было три подписчика и ведущие мычат какую-то дичь в невзрачной студии. Но поскольку уже всех выдавили и раздавили, то вся эта Василонская башня и далее будет существовать ради дерибана денег на фоне имитации деятельности. И пускай так, это их дела, но не на мои деньги. Очень надеюсь на полное урезание финансирования этого шлака с бюджета Украины.
Вася
10:55 / 02.06.2021
Мало того, что все эти курицы - это не менеджмент. У них нет компетенций к этим должностям. Это просто или бывшие экономисты, или еще какие-нибудь, выловленные по коридорам. Так эти чушки еще и позорятся! Пора менять кадры! Третий случай такого позора в этих нищих корпунктах. И ноль по факту в эфирах. Продюсеры тоже без компетенций. Это просто зачуханные редакторы или вторые режиссеры. Это не ТВ! Это даже не кустарщина.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду