На радіо «Культура» стартував новий сезон

На радіо «Культура» стартував новий сезон

14:44,
7 Вересня 2021
1061

На радіо «Культура» стартував новий сезон

14:44,
7 Вересня 2021
1061
На радіо «Культура» стартував новий сезон
На радіо «Культура» стартував новий сезон
Авторські програми вестимуть Оксана Мороз, Тетяна Трощинська, Наталія Грабченко та інші.

6 вересня на суспільному радіо «Культура» розпочався новий сезон. За словами виконавчої продюсерки радіо «Культура» Ірини Славінської, у центрі уваги — розвиток критичного мислення й нові пізнавальні передачі, а також щовечора класична музика.

Про це повідомляє сайт «Українського радіо».

Щодня о 8:50 та о 17:50, починаючи з 6 вересня, — радіоблог Оксани Мороз «Вірю — не вірю»

Оксана Мороз — експертка з комунікацій, лекторка, авторка декількох книжок та засновниця громадської ініціативи «Як не стати овочем». Її радіоблог — про медіаграмотність, інформаційну гігієну та протидію фейкам і маніпуляціям. Це перша співпраця Оксани Мороз із радіо, в межах якої вона підготувала понад 50 випусків програми. У радіоблозі авторка вчитиме радіослухачів протистояти інформаційним вірусам, а також розповідатиме про цікаві історичні приклади використання інформаційних технологій та маніпуляцій. 

Щодня о 10:10, починаючи з 6 вересня, — нові інтерактивні програми: «Година з Наталею Грабченко» (з понеділка по середу) та «Година з Олесею Білаш» (щочетверга і щоп’ятниці).

Наталя Грабченко розповість про найважливіші події в культурному житті країни.

Програма Олесі Білаш буде присвячена подіям у царині музики, видатним історіям української естради та золотому фонду українського мелосу. Поезія, сповнена чуттєвих образів, та виконавці, які нікого не залишають байдужими, — в ранкових ефірах наприкінці кожного тижня.

Обидві програми виходитимуть у прямому ефірі та залучатимуть слухачів до якнайактивнішого діалогу: формат програм передбачає живе спілкування, запитання до гостей студії та висловлювання власних думок щодо обговорюваних тем.

Із 7 вересня щовівторка о 13:10 — програма Захара Давиденка «Явище», задумана як така, що стимулюватиме діалог поколінь та сприятиме порозумінню між аудиторіями різного віку. В ній ітиметься про нові сучасні тренди, корені яких простежуються в давніх традиціях. У перших випусках програми говоритимуть про моду на веганство, яке притаманне й українській традиційній кухні, секрет популярності російського репу, новий етикет спілкування в соцмережах тощо.

Вестиме програму Захар Давиденко, який раніше вів проєкт «Шаровари шоу» (який залишається в сітці нового сезону й виходитиме щосереди о 13:10). 

З 11 вересня щовихідних о 12:50 — спецпроєкт «Театр корифеїв», в якому звучатимуть фрагменти театральних вистав і монологів акторів.

Щобудня з 18:00 до 20:00 – проєкт «Музичні історії» — про історію створення знакових творів і роботу музикантів.

Щобудня, крім середи, о 15:10 звучатиме програма «Це класика» з ведучими Олександром Пірієвим, Світланою Галась, Наталею Попудрібко й Наталкою Писанкою.

Щосереди о 15:10 – нова програма Катрі Гончарук «Це автентика».

Також у новому сезоні вийде в ефір низка спецпроєктів, зокрема два спецпроєкти до 180-річчя Михайла Драгоманова у середині вересня. Ними опікуються продюсерки Олена Гусейнова та Нелля Даниленко.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду