Голова Рівненської ОДА: «Рішення ліквідувати ОДТРК – передчасне і незважене»

13:32,
5 Серпня 2014
1533

Голова Рівненської ОДА: «Рішення ліквідувати ОДТРК – передчасне і незважене»

13:32,
5 Серпня 2014
1533
Голова Рівненської ОДА: «Рішення ліквідувати ОДТРК – передчасне і незважене»
Голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Рибачок вважає, що, хоча медіареформа потрібна, але рішення ліквідувати ОДТРК – передчасне і незважене.

Про це він заявив у програмі «Один на один» на телеканалі РТБ, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи потрібні Україні обласні державні телерадіокомпанії.

На думку Сергія Рибачка, саме ОДТРК забезпечують об'єктивне висвітлення подій у регіонах.

«Моя особиста думка – однозначно потрібні, тому що ОДТРК забезпечують висвітлення, в першу чергу, місцевих новин. Окрім того, це є, на відміну від багатьох суб’єктів приватної власності, державна власність, що є, можливо, не стовідсотковою, але певною гарантією об’єктивності. Тому що, коли мова йде про приватні проекти, вони, як правило, зорієнтовані на бізнес-складову, тобто, намагання за рахунок інформації заробити кошти. Коли телерадіокомпанія фінансується із державного бюджету, вона не спрямована на заробляння коштів, і потрібно просто вимагати професіоналізму», – вважає пан Рибачок.

При цьому, голова Рівненської ОДА не заперечує потребу у реформах, але вважає, що наразі процес трансформації державного мовлення в суспільне супроводжується багатьма недопрацьованими аспектами, зокрема законодавчими.

«Зрозуміло, що реформа потрібна. Але не хочеться, щоби просто відбулася зміна назви. Тобто, коли державне телебачення перейменується, припустимо, в громадське, чи в суспільне, чи ще в якесь – і на тому все закінчиться. Потрібно говорити про зміст, а не про форму. Я говорив, зокрема, із медіаекспертами на цю тему – є дуже багато проблем, багато недопрацювань. І просто взяти, припустимо, ліквідувати обласні державні телерадіокомпанії, на мою думку це передчасне рішення і незважене рішення», – заявив Сергій Рибачок.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
charivne.info (на фото: С. Рибачок)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду