Рена Назарова очолила команду зі створення суспільного телебачення Києва

Рена Назарова очолила команду зі створення суспільного телебачення Києва

14:36,
6 Червня 2014
2755

Рена Назарова очолила команду зі створення суспільного телебачення Києва

14:36,
6 Червня 2014
2755
Рена Назарова очолила команду зі створення суспільного телебачення Києва
Рена Назарова очолила команду зі створення суспільного телебачення Києва
Телеведуча Рена Назарова очолила ініціативну групу зі створення суспільного телебачення Києва. Його планують створити на базі ТРК «Київ». Про це журналістка повідомила у своєму блозі на LB.ua.

«В квітні цього року Верховною Радою було прийнято такий довгоочікуваний закон про Суспільне телебачення. Але, аналізуючи його, на жаль, можна передбачити, що найближчим часом ми навряд чи на екранах своїх телевізорів побачимо логотип НСТУ. Адже створення нової юридичної особи на базі ОДТРК – справа не одного місяця. Але не все так песимістично. Саму ідею та суть Суспільного телебачення, як його прийнято в Законі України (адже існують і інші моделі) можна достатньо швидко реалізувати на місцевому рівні – у великих містах. Зокрема в Києві, де на останніх виборах до Київради прийшла нова команда. І лідер якої публічно підтримав пропозицію громадськості створити суспільне телебачення Києва», – заявляє пані Назарова.

Журналістка, яка нещодавно стала депутатом Київської міської ради від партії УДАР, нагадала про те, що її лідер Віталій Кличко підтримує створення суспільного телебачення Києва. На її думку, СТК має транслювати засідання Київради – це забезпечить контроль над владою з боку громадськості, і зробить діяльність Київради відкритою і доступною для киян.

«Треба користуватися тими механізмами і засобами, які є у киян. У нас є телерадіокомпанія "Київ", що існує на кошти киян. І наше завдання якомога швидше переформатувати її на громадське телебачення Києва. Відтак, ми отримаємо справжній рупор громади, а раніше це був рупор влади», – казала пані Назарова ще до обрання в депутати КМР.

За словами пані Назарової, ініціативна група вже напрацювала алгоритм створення СТК, принципи формування наглядової ради тощо, взявши за основу модель, прописану в Законі «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», прийнятому в квітні. На сайті представлено проект статуту Суспільного телебачення Києва.

«Ми не стали створювати велосипед, а взяли за основу модель Суспільного телебачення України та пристосували до специфіки Києва. А така існує. Адже, наприклад, у нас існують питання столиці саме як міста, мегаполіса. І, відповідно, в наглядовій раді СТК повинні бути представлені ті, хто знається на таких проблемах», – зазначає пані Назарова.

Зараз робоча група продовжує обговорювати процес створення СТК з «усіма, хто розуміється на його необхідності та готовий підтримати словом або ділом: журналістами, громадськістю, депутатами та, звичайно ж, соціально активними». До співпраці запрошуються всі охочі, звертатися можна електронною поштою: CTKiev77@gmail.com. Також на сайті проекту можна підписатися за його підтримку.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vk.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду