Роман Скрипін запрошує на презентацію Громадського телебачення Черкащини

15:20,
14 Травня 2014
2199

Роман Скрипін запрошує на презентацію Громадського телебачення Черкащини

15:20,
14 Травня 2014
2199
Роман Скрипін запрошує на презентацію Громадського телебачення Черкащини
15 травня в Черкасах презентуватимуть місцеве Громадське телебачення, про наміри створити яке нещодавно заявила ініцативна група з черкаських журналістів. Підтримати журналістів приїдуть колеги з Києва.

Захід відбудеться 15 травня о 16:00 в приміщенні колишнього кінотеатру «Салют». Як зазначає видання «Нова Доба», на презентацію журналісти черкаського Громадського підготували «кілька різножанрових відеоцікавинок». Окрім того, представляти проект у Черкаси приїде команда київського Громадського телебачення на чолі з Романом Скрипіним, який записав відео-запрошення на презентацію. За словами ініціаторів черкасього ГТ, саме досвід Hromadske.tv надихнув їх.

Наразі проект не має окремого сайту, його представлено в соціальних мережах. Початкова ідея належить журналісту Олексі ХуторномуНині команда проекту налічує 10 осіб, серед яких – журналісти Ольга СкорикДар’я БунякінаЗахар КолісніченкоВіктор Надточій, Євген Артеменко та ін. Зараз вони працюють над оздобленням студії й обіцяють невдовзі вийти в ефір.

«Пропоную створити в Черкасах громадське телебачення. Хто хоче долучитися до його створення, пропоную зібратися завтра ввечері й обговорити. Пишіть мені», – написав журналіст на своїй сторінці у facebook.

«Отак все й почалося. Відгукнулося відразу дуже багато людей. Першим мені написав Євген Артеменко і сказав, що в самого вже давно така ідея жевріла. Зараз наша команда налічує більше 10 людей. Основне, чим ми відрізнятимемося від інших каналів – ніхто нам не вказуватиме, кого і як знімати (окрім наших глядачів, звичайно). По-друге, ми хочемо створити цікаве й сучасне ТБ, без шаблонів. Зробити щось таке, що до нас в Черкасах ніхто не робив», – розповідає Хуторний.

Як повідомлялося раніше, проект фінансуватиметься так само, як його аналоги з інших регіонів, – через громадські пожертви.

«Не забуваймо, що Громадське ТБ побудоване на принципі прозорості. Тому ми відзвітуємо перед вами за кожну використану копійку. Вперед!», – звертається команда до своєї аудиторії з проханням про фінансову підтримку.

Нагадаємо, нещодавно аналогічні проекти регіонального Громадського телебачення було запущено в ДонецькуНікополіКременчуціНововолинськуКіровограді й Івано-Франківську

Джерело: Нова Доба

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
vk.com/hromadsketv_ck
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду