Суспільний мовник Франції France Televisions планує масштабне скорочення штату

11:42,
9 Вересня 2013
1921

Суспільний мовник Франції France Televisions планує масштабне скорочення штату

11:42,
9 Вересня 2013
1921
Суспільний мовник Франції  France Televisions планує масштабне скорочення штату
Французький суспільний мовник France Televisions планує продовжити скорочення штату у зв’язку з великим дефіцитом бюджету, що утворився внаслідок зменшення державного фінансування та заборони реклами у прайм-тайм.

З метою стабілізації фінансового становища мовник оголосив про план щодо скорочення до 600 робочих місць, причому співробітникам пропонують звільнятися добровільно. Про це заявив президент телекомпанії Ремі Пфлімлен (Remy Pflimlin).

Скорочення відбуваються в рамках програми заощаджень, яку затвердили у 12 році. Планується встановити планку на рівні 2007 року, коли компанія мала найменший за всі часи штат – 9750 осіб. Натомість найбільшу кількість співробітників зафіксовано у 2012 році – 11 тис.

Остаточно план скорочень буде затверджено в жовтні на засіданні наглядової ради France Televisions.

Ощадний план Пфлімлена дозволяє знизити щорічні витрати на $368 млн (€275 млн ) до 2015 року, включаючи заощадження у сфері контенту. Наразі компанія переглядає свої угоди з продакшн-компаніями, хоча на 2013-2014 роки все одно заплановано купівлю 28 нових програм і 18 серіалів.

Єдиною сферою витрат, якої не торкнеться економія, є цифрові технології. Компанія планує інвестувати до $80 млн (€60 млн ) у розвиток цифрового мовлення в Інтернеті. Сайт телекомпанії дає близько 50 млн переглядів відео на місяць.

«Наші інвестиції в цифрові технології збільшаться, зокрема в розробку технічної бази для цифрового мовлення. Ми очікуємо на революцію цифрового телебачення», – сказав генеральний секретар компанії Мартін Аджарі (Martin Adjari).

В цей же час суспільні канали зіткнулися з підвищенням рейтингів і, відповідно, рівнем конкуренції з боку приватних каналів. Наприклад, рекламна війна між приватними M6 і TF1 призвела до зниження цін на рекламу і для суспільного мовника .

«Дуже агресивні бізнес-стратегії наших конкурентів знижують вартість нашої реклами», – каже Пфлімлен, який досі сподівається, що уряд скасує рішення про заборону реклами після 20 години.

Це рішення було прийнято ще урядом президента Ніколя Саркозі (Nicolas Sarkozy), і через нього в суспільного мовника почалися проблеми.

Теперішній міністр культури Орелі Філіппетті (Aurelie Filippetti) виступає проти відновлення реклами у прайм-тайм, але вже заявила, що готова розглядати будь-які інші варіанти вирішення проблеми, наприклад, залучення спонсорів. Окрім того, скасовано плани щодо подальшого обмеження рекламного часу до 18 години.

Джерело: The Hollywood Reporter
 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lnt.ma
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду