Наглядова рада суспільного мовника Грузії вдруге висловлює недовіру гендиректору

14:12,
3 Вересня 2013
1403

Наглядова рада суспільного мовника Грузії вдруге висловлює недовіру гендиректору

14:12,
3 Вересня 2013
1403
Наглядова рада суспільного мовника Грузії вдруге висловлює недовіру гендиректору
Наглядова hада громадського мовника Грузії GPB має намір поставити питання оголошення недовіри генеральному директору компанії Георгію Бараташвілі. Рішення про розгляд цього питання вже підписано.

Під вимогою не вистачає підпису одного члена Ради – Ніно Данелія. Новий голова наглядової ради Емзар Гогуадзе заявив, що їм просто не вдалося зв'язатися з Данелія .

Причиною висунення питання про недовіру стосовно Георгія Бараташвілі члени GPB називають те, що не змогли отримати від гендиректора повноцінних відповідей у зв'язку з бюджетом мовника і його планами. 12 серпня 2013 Рада письмово звернулася до генерального директора і запросила інформацію про бюджет поточного року, список передач нового ефірного сезону, штатний розклад мовника, а також роз'яснення у зв'язку з скасуванням ток-шоу Інги Гріголія.

Георгій Бараташвілі відповів наглядовій раді 19 серпня. У листі були вказані витрати мовника, здійснені в період з 1 січня до 15 серпня 2013 року, фінансові ресурси, що лишилися, і середні щомісячні витрати мовника. Там же генеральний директор зазначив, що у зв'язку зі штатним розписом мовника йшла робота. У листі Бараташвілі торкнувся причин припинення проекту Інги Гріголія і вказав перелік передач ефірного сезону 2013 року.

Тим часом, наглядова рада розцінила відповідь Бараташвілі як поверхову.

«Розглядати його як базисний документ просто неможливо. Залучення нових норм законодавства висуває особливі вимоги стосовно всіх вузлових моментів діяльності організації, до сітки передач, бюджету, штатного розпорядку і т. д. Природно, Рада не може обійти новостворену правову реальність», – заявили члени Ради 30 серпня.

Рада у своїй діяльності керується Законом «Про мовлення». Згідно зі статтею 321 цього закону, наглядова рада має право більшістю повного складу оголосити недовіру генеральному директору, якщо відповідну письмову вимогу підтримають не менше двох третин піклувальників.

Рада зобов'язана розглянути пропозицію про оголошення недовіри і проголосувати по ньому протягом 10 календарних днів з дня подання зазначеної пропозиції.

Піклувальна рада раніше вже оголошувала недовіру Георгію Бараташвілі. Це відбулося 4 березня 2013 року. Тоді припинення повноважень гендиректора підтримали 9 членів ради. Тим часом, 15 квітня 2013 Тбіліський міський суд ухвалив рішення про відновлення на посаді Бараташвілі, що відбулося 24 квітня.

Джерело: Грузия Online

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ross
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду