Парламент Греції провів засідання щодо закриття ERT

13:26,
20 Червня 2013
1640

Парламент Греції провів засідання щодо закриття ERT

13:26,
20 Червня 2013
1640
Парламент Греції провів засідання щодо закриття ERT
Раніше Вищий адміністративний суд Греції призупинив дію постанови про закриття суспільного мовника ERT. Проте частина парламенту знову вимагає невідкладного закриття.

Лідер більшості в коаліційному уряді Антоніс Самарас (Antonis Samaras) наполягає на остаточному закритті ERT і звільненні всіх 2,5 тис. її співробітників, у той час як соціалістична партія ПАСОК і «Ліві демократи» вважають, що ERT має продовжити роботу до того моменту, поки не буде сформовано нову національну телерадіокомпанію. Це збігається з рішенням суду.

Нагадаємо, грецький уряд оголосив про закриття ERT 11 червня 2013 року. Прес-секретар кабінету міністрів Сімос Кедікоглу (Simos Kedikoglou), пояснюючи цей крок, підкреслив, що компанія була зразком непрозорості і марнотратства, і уряд не міг більше терпіти такий стан справ. Через два дні після цього в Греції почався національний страйк на знак протесту проти несподіваного закриття ERT. У ньому взяли участь профспілки і практично всі засоби масової інформації Греції.

Джерело: РБК

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Bloomberg (на фото: Антоніс Самарас)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду