В Україні презентовано ще один проект громадського телебачення hromadske.tv

15:10,
11 Червня 2013
1781

В Україні презентовано ще один проект громадського телебачення hromadske.tv

15:10,
11 Червня 2013
1781
В Україні презентовано ще один проект громадського телебачення  hromadske.tv
11 червня о 13 годині в столичній галереї «Лавра» відбулася презентація проекту громадського інтернет-телебачення hromadske.tv, головними принципами якого пообіцяли зробити прозорість і повну незалежність.

Проект ініційовано командою журналістів, до якої входять Роман Скрипін, Юлія Банкова, Дмитро Гнап, Мустафа Найєм, Сергій Андрушко, Данило Яневський, Богдан Кутєпов, Зураб Аласанія, Євген Глібовицький, Анастасія Станко, Наталія Гуменюк та ін.

Ідея створення з’явилася в березні 2013 року, а у вересні планується запуск. Зараз відбувається організаційна робота, формування команди. Зокрема, під час презентації було оголошено, що планується створити мережу регіональних журналістів, які займалися б розслідуваннями.

Щодо контенту майбутнього телебачення, то це будуть не тільки громадсько-політичні програми, але і дитячі, музичні тощо. Акцент було зроблено на журналістських розслідуваннях.

Дмитро Гнап розповів про фінансування громадського телебачення, яке відбуватиметься з трьох джерел: внески донорських організацій (гранти), громадська підтримка (йдеться про добровільні пожертвування, абонентської плати не буде – контент буде у вільному доступі) та кошти від реклами, що не суперечить юридичній і концептуальній моделі проекту, який зареєстрований як громадська організація. За законодавством України, громадські організації можуть займатися підприємницькою діяльністю за умови того, що кошти не виступатимуть прибутком керівництва, а витрачатимуться на потреби організації, зарплати і т. ін. Можливим є навіть фінансування проекту бізнес-організаціями та політиками, але, по-перше, це буде прозорим, по-друге, кошти прийматимуться тільки за умови того, що спонсор у жодному разі не втручатиметься в редакційну політику.

На початку презентації було показано відеоролик, у якому новий проект було представлено як логічне продовження історії чесних мас-медіа в Україні: «Поступ», «Українська правда», Громадське радіо та ін.

Відеозапис презентації та інші матеріали можна подивитися на сайті проекту hromadske.tv.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
hromadske.tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду