Суспільному телебаченню Франції не вистачає фінансування

11:34,
6 Червня 2013
1633

Суспільному телебаченню Франції не вистачає фінансування

11:34,
6 Червня 2013
1633
Суспільному телебаченню Франції не вистачає фінансування
Президент France Télévisions Ремі Пфлімлен (Rémy Pflimlin) заявив, що компанія має великі фінансові проблеми через те, що від її послуг відмовилися кілька крупних рекламодавців.

У зв’язку з цим пан Пфлімлен звернувся до уряду з проханням змінити норми щодо заборони реклами з 20-ої до 6-ої години. Така норма діє від 2009 року і пов'язана з реформою сфери телебачення, що відбувалася за ініціативи колишнього Президента Франції Ніколя Саркозі (Nicolas Sarkozy). Згідно з пропозиціями Саркозі, реклама мала повністю зникнути з ефіру суспільного телебачення до 2011 року, але мораторій було продовжено до 2015 року. Обмеження дуже позначилися на фінансовій ситуації громадських каналів, і підвищення абонентської було плати недостатньо.

Оскільки новий Президент Франції Франсуа Олланд (François Hollande) має сумніви щодо доцільності тієї реформи, цілком вірогідно, що він задовольнить прохання Пфлімлена. Зокрема, Презедент компанії France Télévisions просить дозволити показ реклами хоча б до 21-ої години, адже саме в цей час транслюються кілька рейтингових, привабливих для рекламодавців шоу.

«Наші прибутки від реклами впали, нам стало важко конкурувати. Найстрашніше, що вони продовжують падати», – заявив Пфлімлен під час круглого столу, організованого для обговорення проблем французького суспільного телебачення.

Незадовго до цього Міністр культури Франції Орелі Фліпетті (Aurélie Filippetti) повідомила про створення  парламентської робочої групи для аналізу розвитку громадського телебачення, яка тепер розгляне також і сферу реклами. Але Міністр застерігає, що не варто чекати, що повернення реклами вирішить всі проблеми суспільного мовлення. Також вона пропонує розширити телевізійний податок, щоб охоплювати не тільки телевізори і радіоприймачі, але і комп’ютери, і навіть планшети.

Джерело: Le Point

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ecrans (на фото: Р. Пфлімлен)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду