У Грузії розпочали позапланову податкову перевірку Суспільного мовника

16:20,
8 Листопада 2012
1566

У Грузії розпочали позапланову податкову перевірку Суспільного мовника

16:20,
8 Листопада 2012
1566
У Грузії розпочали позапланову податкову перевірку Суспільного мовника
Вчора у будівлю Суспільного мовника Грузії за указом міністра фінансів увійшли співробітники податкової структури для проведення позапланової перевірки. Прихильники Михаїла Саакашвілі вбачають у цьому політичний підтекст.

Про початок позапланової перевірки 7 листопада заявив генеральний директор СМГ Георгій Чантурія на спеціальному надзвичайному брифінгу.

«Указ міністра фінансів про проведення перевірки в СМГ був виданий 6 листопада, і вже 7 листопада десятки офіцерів податкового органу увійшли в СМГ, що породжує багато запитань, але не сумнівів», – заявив Чантурія.

Він зазначив, що Служба державного аудиту і так повинна була перевірити ОВГ, але через кілька місяців – у 2013 році.

«Хочу звернути увагу на те, що, починаючи з 90-х років, податкового органу на цьому телебаченні з перевіркою жодного разу не було. Періодичну перевірку проводив державний аудит», – сказав гендиректор.

Чантурія підкреслив, що журналісти СМГ будуть висвітлювати хід податкової перевірки.

«У нас немає жодних проблем у зв'язку з перевіркою. І я доручив моїм співробітникам сприяти процесу, щоб все було проведено прозоро. Процес будуть висвітлювати наші журналісти. Сподіваюся, ми не будемо заважати один одному в роботі», – підсумував він.

У свою чергу, міністр фінансів Грузії Нодар Хадурі, заявив, що причиною перевірки стала заборгованість Суспільного телебачення Грузії, яка на сьогодні становить 3,8 млн ларі (близько 2,3 млн доларів).

«Наявність податкової заборгованості є порушенням закону ... і наше право провести перевірку», – сказав Хадурі, зазначивши, що необхідно з'ясувати як стала можливою несплата податків у такому розмірі.

Міністр фінансів нагадав, що свого часу Податкова служба наклала інкасо на рахунки незалежної телекомпанії «Кавкасія» за наявність заборгованості в розмірі 2,5 млн ларі (близько 1,5 млн доларів) і примусово вилучила цю суму.

За словами Хадурі, Мінфін добре розуміє, що справа стосується Суспільного мовника.

«Міністерство фінансів діє за законом, я хочу запевнити всіх платників податків Грузії, що з сьогоднішнього дня не буде ні одного привілейованого платника податків, якого не перевірятиме Служба доходів», – заявив Хадурі.

У цей самий час грузинські депутати від партії «Єдиний національний рух», очолюваної президентом Михайлом Саакашвілі, заявили про те, що тимчасово припиняють роботу в парламенті. За їхніми словами, прийняте рішення певною мірою стало реакцією на розпочату податкову перевірку Суспільного телебачення Грузії. Представники парламентської меншості впевнені: розпочата податкова перевірка – це не що інше, як спроба чинити тиск на ЗМІ.

Джерело: Новости Грузия, Коммерсантъ Украина

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Нодар Хадурі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду