Цикл телепрограм «Український клуб» висунуто на Шевченківську премію

Цикл телепрограм «Український клуб» висунуто на Шевченківську премію

12:12,
6 Листопада 2015
2915

Цикл телепрограм «Український клуб» висунуто на Шевченківську премію

12:12,
6 Листопада 2015
2915
Цикл телепрограм «Український клуб» висунуто на Шевченківську премію
Цикл телепрограм «Український клуб» висунуто на Шевченківську премію
Наприкінці жовтня колегія Держкомтелерадіо ухвалила рішення висунути на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2016 року в номінації «Публіцистика і журналістика» цикл телевізійних програм «Український клуб» Київської державної регіональної телерадіокомпанії (нині – Київська філія Національної телекомпанії України).

«Український клуб» виходить у прямому ефірі Центрального каналу (КДР ТРК) більше п’яти років щосереди о 19.00 хронометражем 52 хвилини, з повторами у четвер та суботу о 12.30. Автори та ведучі – Олександр Савенко та Тетяна Кулик, редактор – Олександр Кульчицький.

«Український клуб» - суспільно-політична програма-зібрання, де обговорюються важливі стратегічні теми і питання. Головне редакційне завдання програми – разом у суспільному діалозі вибудувати стратегічну лінію розвитку держави. Понад 250 телевізійних зібрань, проведені за роки існування проекту, часто ставали початками багатьох громадських ініціатив, зазначають у Держкомтелерадіо.

«Як учасник Українського клубу, можу сказати, то автори програми завжди намагаються обговорити в ефірі актуальні для України та українців питання. Спектр тем надзвичайно великий – це і політичні та економічні проблеми, волонтерство та інші ініціативи громадян, культурні події та спортивні досягнення. Обговорення відбувається в по-домашньому теплій атмосфері, часто поєднується з чаюванням. Це спонукає гостей програми не відчувати напруження перед камерами. Ведучі клубу Олександр Савенко і Тетяна Кулик вміють розговорити гостей, викликати їх на відвертість. А це зробити непросто на прямоефірних програмах, хіба що на ток-шоу, в яких беруть участь політики, що люблять попіаритися», – каже журналіст Світлана Остапа.

За її словами, якість програми ще й дуже залежить від запрошених гостей. У гостях «Українського клубу» часто бувають дуже цікаві персони, яких на інших каналах й не побачиш. Водночас, як і на всіх телерадіопроектах на інших ТРК, автори програми можуть «постраждати», коли запрошений гість не в змозі з тих чи інших причин приїхати на прямий ефір, і тоді ведучі «витягують» програму фактично на собі і решті гостей.

Вдалими, на думку Світлани Остапи, були програми з репером Сергієм Ларкіним (Ларсоном), з істориком, експерт-аналітиком Олександром Палієм, політичним експертом Олесею Яхно, доктором психологічних наук Павлом Горностаєм, громадським та політичним діячем Олександром Донієм, з політичним експертом  Володимиром Цибульком, науковим консультантом центру ім. О.Разумкова Віктором Мусіякою, мером міста Славутич Володимиром Удовиченком та багато інших. «Добре, що тепер глядачі, які не змогли переглянути “Український клуб” в ефірі, можуть її знайти на youtube», – додає Світлана.

Нагадаємо, що за рішенням колегії від 29 вересня Держкомтелерадіо висунув на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2016 року в номінації «Література» поетичну збірку Бориса Гуменюка «Вірші з війни» (видавництво «Ярославів Вал», м. Київ, 2015 рік).

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
kdrtrk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду