Мортен Енберг закликав владу подумати про нову модель фінансування НСТУ

Мортен Енберг закликав владу подумати про нову модель фінансування НСТУ

12:21,
2 Квітня 2018
3448

Мортен Енберг закликав владу подумати про нову модель фінансування НСТУ

12:21,
2 Квітня 2018
3448
Мортен Енберг закликав владу подумати про нову модель фінансування НСТУ
Мортен Енберг закликав владу подумати про нову модель фінансування НСТУ
Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг заявив, що офіс Ради Європи підтримує експертизою та консультаціями розробку нової моделі фінансування Суспільного мовлення.

Про це він повідомив у програмі «Тема дня» в ефірі ТРК Львів 30 березня 2018 року.

Мортен Енберг наголосив, що офіс Ради Європи в Україні занепокоєний з приводу недофінансування Суспільного мовлення, адже поки що не бачить, щоб встановлені законом гарантії фінансування для НСТУ виконувалися.

«Ми продовжуємо говорити із нашими партнерами в уряді та Верховній Раді, щоб знайти вихід із цієї ситуації. Можливо, ця система (фінансування – Ред.), яка є, не працює. Треба думати про іншу систему [фінансування НСТУ]. Ми проводимо консультації та експертні семінари щодо цього, і я переконаний, що ми знайдемо вихід», – сказав Мортен Енберг.

Як писав сайт «Суспільне мовлення», раніше під час зустрічі з працівниками Львівської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, Мортен Енберг підкреслив, що одна з ключових причин тотального недофінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України полягає у тому, що незалежний мовник не вигідний політикам.

Нагадаємо, в держбюджеті на 2018 рік на фінансову підтримку ПАТ «НСТУ» закладено лише 776 мільйонів гривень, що вдвічі менше за передбачену законодавством суму, яка мала би в 2018 році становити не менше 0,2 % видатків загального фонду держбюджету України за попередній рік, що складає не менше 1,54 млрд грн.

Щоб зміцнити фінансову незалежність Суспільного мовлення секретар наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України, програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запропронував нову модель фінансування НСТУ — за рахунок надходжень від радіочастоної ренти. Експерти з питань публічних фінансів Ради Європи Юрій Джигир та Катерина Майнзюк вважають, що така модель дозволить обмежити можливості політичного впливу на щорічний бюджет компанії.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
KeFep
10:02 / 16.08.2021
Динамические lte прокси в Казани от PROXYSPACE
KeFep
15:13 / 15.08.2021
Индивидуальные 4g мобильные прокси для социальных сетей гео Казань ротационные, динамические
KeFep
00:16 / 24.06.2021
IPv4 мобильные прокси
KeFep
13:15 / 23.06.2021
Мобильные ротационные 4g прокси в Казани от PROXYSPACE
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду