Катерина Яковленко обійняла посаду головної редакторки сайту «Суспільне Культура»

Катерина Яковленко обійняла посаду головної редакторки сайту «Суспільне Культура»

21:24,
31 Січня 2023
2789

Катерина Яковленко обійняла посаду головної редакторки сайту «Суспільне Культура»

21:24,
31 Січня 2023
2789
Катерина Яковленко обійняла посаду головної редакторки сайту «Суспільне Культура»
Катерина Яковленко обійняла посаду головної редакторки сайту «Суспільне Культура»
Вона має десятирічний досвід роботи — від кореспондентки газети «День» у Донецькій області й заступниці вебредактора газети «День» до кураторки публічних програм у PinchukArtCentre.

Журналістка та дослідниця сучасного мистецтва Катерина Яковленко обійняла посаду головної редакторки сайту «Суспільне Культура». Разом із шеф-редактором сайту «Суспільне Культура» Євгеном Морі вона приєдналась до керування редакцією діджитал культури.

Посадові обов’язки Яковленко виконує з 23 січня, повідомили на Суспільному.

«Свої перші місяці роботи я бачу більш експериментальними у плані форматів і тем. Я б хотіла підтримувати цю роботу і проводити спеціальні покази на сайті. Але це лише один з напрямів», — сказала вона.

Вона вважає важливою і цінною роботу колег, зокрема цінними є документальні фільми та спецпроєкти.

«Шеф-редактор сайту Суспільне Культура Євген Морі за майже рік існування платформи зробив дуже багато: сайт розвинувся, з’являлись цікаві матеріали, зокрема з історії української культури. Я вважаю, що це один з найсильніших фокусів, який ми можемо розвивати у співпраці з іншими відділами, зокрема діджитал-департаментом. Наприклад, спільно з нашими колегами ми запускаємо рубрику для дітей та батьків. Ми лише щойно почали роботу, але можу сказати, що загалом дуже натхненна майбутньою співпрацею з колегами», – розповіла Катерина Яковленко.

Вона бачить сайт «Суспільне Культура» «як місце, яке вибудовуватиме місточки між історією та сучасною культурою, показуючи що сучасна культура не росте на порожньому полі, а є частиною тяглого процесу»

Катерина Яковленко здобула освіту за програмою журналістики у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса (магістр журналістики та медіазнавства). Має десятирічний досвід роботи — від кореспондентки газети «День» у Донецькій області й заступниці вебредактора газети «День» до кураторки публічних програм у PinchukArtCentre. 2022 року Катерина стала стипендіаткою програми Школи славістики та східноєвропейських студій Лондонського університетського коледжу (UCL SSEES) у Лондоні (Великобританія). З 2015 року Катерина стажувалась за програмою Карнеґі у Нью-Йоркському університеті (США); за програмою «Україна у діалозі з Європою» в Інституті гуманітарних досліджень у Відні; також була стипендіаткою Програми імені Фулбрайта у Науковому товаристві імені Шевченка в Нью-Йорку. Серед публікацій Катерини книга «Чому в українському мистецтві є великі художниці» (2019), «Кураторський посібник» (2020), спеціальний випуск про українське мистецтво «Ейфорія та втома: українське мистецтво після 2014 року» польського журналу Obieg (у співавторстві з Тетяною Кочубінською) тощо. 

Фото: Нікіта Мікєнзін, Суспільне

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду