На каналах Суспільного стартував проект про творчу молодь NA HI BA

На каналах Суспільного стартував проект про творчу молодь NA HI BA

11:52,
5 Червня 2018
5729

На каналах Суспільного стартував проект про творчу молодь NA HI BA

11:52,
5 Червня 2018
5729
На каналах Суспільного стартував проект про творчу молодь NA HI BA
На каналах Суспільного стартував проект про творчу молодь NA HI BA
В ефірі двох телеканалів Суспільного «UA: Культура» та «UA: Крим» вийшла програма NA HI BA про молодих творчих людей, які досягли успіху та ще не стали популярними на всю країну Національна суспільна телерадіокомпанія України активно поширює короткі версії програм у соціальних мережах та на інших платформах, користувачами яких є підлітки від 12 до 16 років.

Про це сайту «Суспільне. Детектор медіа» розповів виконавчий продюсер Євгеній Славний.

«NA HI BA – це відеоальманахпро молодих творчих людей, які розповідають самі про себе. Програма розрахована для молодої аудиторії віком 12-16 років», – сказав він.

12-хвилинну програму NA HI BA можна побачити в ефірі «UA: Крим» щосуботи та щонеділі о 16:10, на «UA: Культура»  – щосуботи о 15:25, а також на офіційній сторінці «UA: Культура» у Facebook і на YouTube.

«Після того, як знімемо перший сезон, проект виходитиме також і на каналі "UA: Перший". Ми хочемо, щоб NA HI BA можна було дивитися на загальнонаціональному каналі не раз на тиждень, а щодня після школи», – сказав Євгеній Славний.

За один сезон команда проекту планує випустити 13 серій. Виконавчий продюсер каже, що програму можна знімати багато сезонів.

«Ця програма може тривати досить довго, адже поки ми знімаємо одне покоління молоді, за ним підросте інше.У подальшому плануємо її видозмінювати, маємо ідею адаптувати випуски для дорослих, щоб батьки, бабусі і дідусі підключилися до дискусії і завдяки поясненням у програмі дійшли висновків, що не так погано, коли молодь малює на стінах», – зазначив  Євгеній Славний.

За його словами, програму назвали NA HI BA із трьох причин: 1) це молодіжне слово, якого хоч і не має в словнику української мови та воно асоціюється саме з нею; 2) Програма покликана відповісти на запитання: «Нахіба займатися творчістю?»; 3) Це відповідь прискіпливим батькам, які вважають, що малюванням на хліб не заробиш і хочуть, щоб їхні діти працювали в офісі. «Ми розповідаємо, для чого молодим людям займатися творчими практиками і що, будучи творчими, можна стати успішними і популярними», – пояснив виконавчий продюсер.

 

У пілотному випуску героєм став художник Роман Михайлов, який народився у селі на  Харківщині і приїхав у Київ у пошуках простору та нових ідей. Інші герої програми не такі відомі як Роман Михайлов. Це молоді люди до 25-28 років, які реалізовують себе як творчі особистості та поки що не досягли популярності. Євгеній Славний має намір згодом «вийти на вік героїв від 16 до 25 років».

«Ми не будемо знімати Melovin чи гурт "Время и Стекло", тому що вони вже досить популярні. Наше завдання промотувати молодих митців. Під час підготовки кожного випуску наші редактори спілкуються з обраними героями, обирають якийсь стержень, навколо якого розкручують особистість», – зазначив Євгеній Славний.

Він додав, що програма покликана для того, аби підлітки по всій Україні, які люблять займатися творчістю і шукають свій шлях, стоять перед вибором професії, вірили у себе і займалися тим, що їм подобається, як герої NA HI BA. «Головна наша задача, це відкрити нову категорію для молодого глядача», –  сказав Євгеній Славний.

Над проектом працюють креативний продюсер Денис Савенков, режисер Дмитро Кривоног, оператор Павло Соколов, редакторка Валерія Жеріхова, сценаристка Ольга Куровець, за візуальний стиль та музичний супровід відповідають Лєра Схемка та Максим Павлюк, головна музична тема – Олексій Дьячков.

Перший сезон NA HI BA команда знімала лише у Києві.

Євгеній Славний каже, що наразі у бюджеті немає коштів, щоб можна було поїхати у відрядження в інші великі міста України і показати їхню творчу молодь, а філії НСТУ, на жаль, не мають відповідної техніки, щоб забезпечити сучасну відеозйомку. «В наступних сезонах плануємо їздити в інші міста України, це залежить від повного фінансування НСТУ, яке наразі складає лише половину від бюджету за законом України», – зазначив виконавчий продюсер.

Нагадаємо, 19 травня на суспільному телеканалі «UA: Перший» стартувало перше українське лялькове шоу «Додолики» для найменших глядачів від 2 до 6 років, яке створене у партнерстві з з японським суспільним мовником NHK. «Додолики» – це програма у форматі лялькового театру про дружбу, взаємопідтримку, вирішення проблем, з якими стикаються сучасні діти.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду