В Нікополі з'явилося своє Громадське телебачення

17:55,
25 Березня 2014
2654

В Нікополі з'явилося своє Громадське телебачення

17:55,
25 Березня 2014
2654
В Нікополі з'явилося своє Громадське телебачення
В рамках видання «Говорит и показывает Никополь» запущено проект регіонального суспільного мовлення «Громадське Нікополь».

Канал функціонує у вигляді окремого розділу на сайті «Говорящего Никополя». Там є архів відео, посилання на трансляції каналу на Ustream, а також оголошення про збір коштів через платформу «Спільнокошт».

«Команда професіоналів, для яких журналістика – життя. До роботи над цим проектом кожен з нас багато років працював в сфері ЗМІ. Над випусками щогодини працюють, кореспонденти, оператори, дизайнери, верстальники та ще не одна людина. А зібралися ми разом заради однієї мети – доносити своєчасні та об'єктивні новини міста Нікополя. Без цензури, "згладжування кутів" і реверансів рекламодавцям», – написано про проект на «Спільнокошті».

Як розповіла «Суспільному мовленню» учасниця команди проекту Олена Зінченко, «Громадське Нікополь» висвітлює найважливіші, цікаві для нікопольців події, і концепція каналу полягає в тому, щоб надавати людям доступ до них «без купюр і цензури».

«На створення місцевого "Громадського ТБ" надихнула онлайн-трансляція подій на Майдані. Практично цілодобово стрім не вимикався. Коли ж почав ворушитися і Нікополь – заговорили про відставку мера, був розгорнутий свій майдан під виконкомом – ми вирішили організувати місцеве онлайн-мовлення. Історичне засідання сесії нікопольського ради, на якому депутати висловили недовіру мерові, городяни вже дивилися в прямому ефірі. Вважаємо це важливою подією, що переломила деякі бар'єри у свідомості нікопольців. Адже якщо раніше засідання депутатів здавалися людям таємницею за сімома замками, то тепер вони змогли побувати на сесії хоча б віртуально», – каже пані Зінченко.

Проект реалізовується власними силами журналістів за народної підтримки. Вести стрім допомагають волонтери.

«Наскільки вистачає коштів, намагаємося налагодити технічну частину проекту. Це одна з умов майбутнього співробітництва з hromadske.tv. Вони вже знайомі з нами», – зазначає журналістка.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
nikopolnews.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду